Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Judd Trump komt nog niet los van Jones - redt sessie met geweldige afsluiter

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 30/04/2024 om 15:57 GMT+2

Judd Trump is op het WK snooker de grote favoriet in de kwartfinale waarin hij het opneemt tegen Jak Jones. De verhoudingen op papier zeggen echter niets over de kansen op het laken en dat bleek ook wel, want Trump stelde wat teleur tijdens de eerste sessie. Er was zelfs een spetterende afsluiter voor nodig om de stand naar 4-4 gelijk te trekken.

WK snooker | Judd Trump komt nog niet los van Jones - redt sessie met geweldige afsluiter

Het scheelde weinig of Trump keek na de eerste acht frames aan tegen een achterstand. De ‘Ace in the Pack’ opende met een dit WK vrij zeldzame century, maar daarna was het Jones die de lakens uitdeelde. Van de favorietenstatus van Trump bleek eventjes niets.
Het was puntjes schrapen geblazen, maar Trump kon onderwijl niet voorkomen dat Jones uitliep naar 1-3. Jones zette zelfs nog een vierde frame op het bord, maar door twee keer nipt aan de goede kant van de score te eindigen kon Trump erger voorkomen.
picture

WK snooker | BANG! Judd Trump kletst een long pot binnen - Ford ontsnapt vervolgens uit snooker

Schade beperken in mindere sessie kan veel goeds betekenen

Ook in het achtste en afsluitende frame was het spannend tot de laatste ballen. Tot de allerlaatste bal zelfs. Trump deed iets wat maar weinigen kunnen door een lastige combinatie van roze en zwart met succes te potten, waardoor hij tijdens een ondermaatse sessie tenminste geen schade opliep.
Wie de schade beperkt tijdens mindere sessie kan in principe ver komen tijdens betere sessie. Maar dan moet Trump zijn gekende, goede spel wel zien te unlocken.
picture

WK snooker | Zelfs tegenstander moet lachen - showsnooker van Trump onderweg naar kwartfinale

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie