Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Kyren Wilson staat weer eens in de kwartfinale - nu topper tegen Allen of Higgins

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 29/04/2024 om 16:24 GMT+2

Kyren Wilson heeft zich weer eens geplaatst voor de kwartfinale van het WK snooker. ‘The Warrior’ is er onderhand een bekend gezicht, want het wordt al de zevende maal dat hij zo ver geraakte. Wilson kwam in de slotfase van zijn tweederondepartij tegen Joe O’Connor niet meer in de problemen en won met 13-7.

WK snooker | Kyren Wilson staat weer eens in de kwartfinale - nu topper tegen Allen of Higgins

Wilson had het zware werk al gedaan en moest in de derde en laatste sessie slechts oppassen dat O’Connor het fundament onder zijn aanstaande overwinning niet opblies. Die explosie bleef uit. O’Connor won nog wel een frame, maar niet meer dan dat.
Dit betekende dat de toeschouwers die maandag aanwezig waren in The Crucible enkele dure frames kregen voorgeschoteld, want na vier frames op beide tafels ging het licht weer uit. Net als Wilson stootte ook Ronnie O’Sullivan namelijk snel en soepel door.
picture

WK snooker | Kyren Wilson veegt de vloer aan met Spaceman Dale - levert slechts één frame in

Wilson weet wat spelen kwartfinale betekent

Zo soepel zal het in de kwartfinale waarschijnlijk niet gaan. Wilson komt daarin uit tegen Mark Allen of John Higgins, die vanaf 9-7 naar een beslissing moeten toewerken. Welke opponent het ook wordt, er wordt sprake van een prachtig affiche.
Wellicht is Wilson niet eens favoriet, al laat hij tot dusver in Sheffield prima spel zijn. Gezien over de eerste ronde was hij wellicht zelfs de beste speler. Of dat in de tweede ronde ook zo was, kun je betwisten, maar slecht was het zeker niet.
En Wilson weet wat het is om een kwartfinale te spelen (plus een halve en zelfs een finale) dus dat hoeft ook niet in zijn nadeel te werken.
picture

WK Snooker | Kyren Wilson hard op weg naar kwartfinale – oud-finalist loopt weg van Joe O’Connor

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie