Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Loting bekend - Luca Brecel in eerste ronde tegen Gilbert, O'Sullivan loot Page, Trump vs Vafaei

Maurits ten Kate

Geupdate 18/04/2024 om 11:35 GMT+2

De loting voor het WK Snooker 2024 heeft weer een aantal leuke clashes opgeleverd. Zo mag Luca Brecel het zaterdag gaan opnemen tegen David Gilbert. Ronnie O'Sullivan werd bij de loting gekoppeld aan Jackson Page, die samen met 'The Rocket' een van de snelste spelers van het circuit is. We nemen alle belangrijke wedstrijden even met je door.

WK snooker | 17 dagen lang sensatie in The Crucible - bekijk hoogtepunten van WK met winst Brecel

Brecel dus tegen Gilbert, en dat is wellicht niet de beste loting voor de regerend wereldkampioen. Gilbert bereikte de halve finale van het toernooi in 2019 en was een haar verwijderd van de finale.
Bovendien is 'The Angry Farmer', zoals de bijnaam van Gilbert luidt, een ervaren speler die al jaren meegaat en niet zo snel bang is voor welke venue of speler dan ook.
Brecel weet dus wat hem te wachten staat als hij zaterdag het spits moet afbijten in The Crucible. Beide heren kwamen elkaar slechts een keer tegen. Die ontmoeting vond plaats tijdens de Shanghai Masters in 2015 en Brecel was daarin met 5-3 te sterk.
picture

WK snooker | Brecel maakt het tegen Selby nog spannend, maar is wereldkampioen na zinderende finale!

O'Sullivan-Page

Misschien wel een van de leukste clashes die uit de loting vanmorgen rolde was de wedstrijd O'Sullivan-Page. Die wedstrijd gaat waarschijnlijk niet lang duren, want beide spelers houden ervan om snel te spelen.
Zo voert Ronnie O'Sullivan het klassement van gemiddelde shottijd aan met een gemiddelde snelheid van 17,5 seconden per shot. Page staat niet ver daarachter op plek vijf met een tijd van 19,4 seconden per shot.
Page is voor het snookerpubliek geen onbekende. De Welshman wordt gementord door drievoudig wereldkampioen Mark Williams en bereikte eind vorige maand de halve finale van het World Open. Zijn laatste optreden in Sheffield was uitgerekend tegen Mark Williams in 2022, toen Page er met 13-3 afging. Daarvoor had de jonge Welshman wel Barry Hawkins naar huis gestuurd.
picture

Wk Sheffield | Debutant Page knalt Hawkins in style naar huis

Trump-Vafaei, Ding-Lisowski

Ook Trump heeft niet de beste loting die je je kan wensen. De vijfvoudig rankingtoernooiwinnaar dit seizoen mag het opnemen tegen Hossein Vafaei, geen onbekende in de Crucible. Een pittige loting voor Trump, maar de Engelsman won in 2022 al wel eens van de Iraniër in Sheffield.
Een ander leuk affiche is die tussen Jack Lisowski en Ding Junhui. De Engelsman moest zich dit jaar na een matig seizoen kwalificeren voor Sheffield en deed dat overtuigend. Nu is hij gekoppeld aan Ding, die in de nadagen van zijn carriere zijn beste spel weer lijkt te hebben gevonden.

Loting eerste ronde WK snooker 2024

Luca Brecel v David Gilbert
Robert Milkins v Pang Junxu
Ali Carter v Stephen Maguire
Shaun Murphy v Lyu Haotian
Mark Selby v Joe O'Connor
Kyren Wilson v Dominic Dale
John Higgins v Jamie Jones
Mark Allen v Robbie Williams
Judd Trump v Hossein Vafaei
Tom Ford v Ricky Walden
Zhang Anda v Jak Jones
Mark Williams v Si Jiahui
Ding Junhui v Jack Lisowski
Gary Wilson v Stuart Bingham
Barry Hawkins v Ryan Day
Ronnie O'Sullivan v Jackson Page
picture

WK snooker | Selby schrijft geschiedenis en zorgt voor eerste 147 in finale - bekijk volledig frame

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie