Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | O'Sullivan slijpt en schuurt aan tip tijdens partij tegen Day

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 29/04/2024 om 10:56 GMT+2

Ronnie O'Sullivan staat na de tweede sessie in zijn tweederondepartij tegen Ryan Day met 10-6 voor, maar al te vlekkeloos gaat het niet. De zevenvoudig wereldkampioen is duidelijk beter dan de Welshman, maar de score doet nog enigszins vermoeden dat Day een kans heeft om terug te komen. Ook waren er gisteren weer problemen met de tip, iets waar O'Sullivan geen fijn verleden mee kent.

WK snooker | O'Sullivan slijpt en schuurt aan tip tijdens partij tegen Day

Zo zien we O'Sullivan in het veertiende frame uit het niets zijn schuurpapier pakken om een imperfectie aan zijn keu weg te werken. Het is niet de eerste keer dat we The Rocket met zijn tip in de weer zien.
Zo was O'Sullivan zeven jaar geleden zo niet te spreken over zijn tip - het einde van zijn keu - dat hij hem na de gewonnen finale tegen Joe Perry afbeet.
Begin vorig jaar was het wederom raak tijdens het BetVictor Welsh Open, waar het zelfs zo erg was dat de tip na een shot eraf vloog.

Vlakke tip zorgt voor ongewenst effect

Wat er gisteren in de partij met Day gebeurde was lang niet zo erg als wat er tijdens de Welsh Open gebeurde De heren in de Eurosport-studio gaven gisteren ook hun mening over het voorval.
Jimmy White had het volgende te zeggen. "Als een tip soms wat vlak wordt, kan de vorm veranderen. Dat kan komen doordat hij er veel mee speelt, maar je ziet hem ernaar kijken. Maar vooral bij het shot in frame 16 is er iets mis. Je ziet dat hij de bal totaal mist en dat kan gebeuren als de tip wat te breed is. Dan krijg je wat ongewenst effect", aldus White.
O'Sullivan staat ondanks zijn materiaalpech met 10-6 voor tegen Ryan Day, die wel de laatste twee frames van de avond pakte, om zo de spanning er nog enigszins in te houden. Die wedstrijd wordt vandaag uitgespeeld. Vorig jaar had O'Sullivan ook een 10-6 voorsprong tegen Luca Brecel, maar in de derde sessie pakte de zevenvoudig wereldkampioen geen frame meer.
picture

WK snooker | Frustratie bij Ronnie O’Sullivan? Slechts vier frames voorsprong op Ryan Day

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie