Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | O’Connor houdt de spanning erin - Wilson nog niet zeker van plek in kwartfinale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 28/04/2024 om 23:28 GMT+2

Het leek er eventjes sterk op dat Kyren Wilson een voorschot ging nemen op de kwartfinale van het WK snooker. Maar uiteindelijk lukte het Joe O’Connor om na twee sessies kansrijk te blijven. Dit deed hij op basis van een knappe century van 102, waardoor de stand voorlopig 6-10 bedraagt.

WK snooker | O’Connor houdt de spanning erin - Wilson nog niet zeker van plek in kwartfinale

De ene 6-10 is de andere niet, al is het maar omdat bij Wilson vs O’Connor geen Ronnie O’Sullivan is betrokken. O’Connor won het laatste frame en houdt daardoor enig uitzicht op de volgende ronde. Het was heel anders geweest als het verschil zes frames zou bedragen.
Nu moet Wilson echt nog serieus aan het werk om de kwartfinale te bereiken. En O’Connor natuurlijk net zo goed, want de meubelen zijn nog niet gered. Hij moest ook hard werken om het laatste frame op te rapen, na een misser op rood van Wilson op 25 punten.
picture

WK Snooker | Kyren Wilson hard op weg naar kwartfinale – oud-finalist loopt weg van Joe O’Connor

Afsluitende frame van grote klasse

O’Connor won in de eerste ronde van Mark Selby, maar Wilson lijkt voorlopig andere koek. Daarom was het zo belangrijk dat hij erin slaagde om de tweede sessie met 4-4 gelijk te spelen. Als O’Connor meer spel op tafel kan leggen als in het voor nu afsluitende frame is er nog van alles mogelijk.
De winnaar van Wilson vs O’Connor meldt zich in de kwartfinale en daar wacht sowieso een serieuze uitdaging, want de opponent wordt Mark Allen of John Higgins. Die partij is nog spannender dan 10-6, want het staat daar 9-7.
Hoe dan ook belooft maandag een belangrijke dag te worden in The Crucible, als maar liefst vier partijen hun climax beleven en de affiches voor de kwartfinale bekend zijn.
picture

WK Snooker | Debutant Joe O’Connor gaat al bij entree voor duel tegen Mark Selby in de fout

WAAR KIJK JE?

De eerste ronde is voorbij, maar je hebt nog steeds geen keus: alle ballen gaan nog steeds op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie