Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | O’Sullivan na eerste sessie met één been in tweede ronde - 30 jaar op rij een century

Yannick Wezenbeek

Geupdate 24/04/2024 om 20:51 GMT+2

Ronnie O’Sullivan heeft maar weer eens laten zien dat hij de topfavoriet is voor dit WK. Na de eerste sessie tegen Jackson Page staat hij al op een 8-1 voorsprong. Donderdag heeft de Engelsman nog twee frames nodig om de tweede ronde te bereiken. Hoogtepunt in de wedstrijd was de eerste century voor O’Sullivan.

WK Snooker | Al dertig jaar op rij een century van O'Sullivan in de Crucible

Al vrij snel was het duidelijk dat de nummer twee van de plaatsingslijst zich in tegenstelling tot andere geplaatste spelers dit toernooi niet liet verrassen. Binnen no-time stond er al een 6-0 voorsprong op het scorebord.
Bij 4-0 behaalde O’Sullivan zijn eerste century van dit toernooi. Het betekende dat hij voor al dertig jaar ieder toernooi minimaal één century scoort. In totaal maakte hij er 129 in de Crucible.
picture

WK snooker | Foul and a miss! - Ronnie O’Sullivan eventjes klem gespeeld door Jackson Page

142-break voor Page

In de problemen kwam O’Sullivan niet. Al liet Page zich ook van zijn goede kant zien door zijn eerste frame te winnen met een 142-break. De hoogste break van het toernooi tot nu toe. Het leidde tot de 6-1 en met een mooie snooker kreeg Page in het achtste frame de kans om via een re-spotted black terug in de wedstrijd te komen.
Maar hij greep deze kans niet waarna O’Sullivan eenvoudig het frame binnensleepte en deze sessie verder uitliep naar 8-1. Morgen lijkt het dus een kwestie van tijd voordat de Engelsman zich gaat plaatsen voor de tweede ronde.

Waar kijk je?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie