Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Ronnie O’Sullivan ‘in stijl’ naar kwartfinale WK - met gekortwiekte break

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 29/04/2024 om 15:42 GMT+2

Ronnie O’Sullivan heeft op basis van zijn B-game een plekje afgedwongen in de kwartfinale van het WK snooker 2024. De zevenvoudig wereldkampioen versloeg Ryan Day met 13-7, maar zijn spel oogde zeker niet feilloos. Het leek zelfs wel alsof O’Sullivan af en toe een beetje moe werd van zichzelf.

WK snooker | Ronnie O’Sullivan ‘in stijl’ naar kwartfinale WK - met gekortwiekte break

Wat dat betreft was het laatste frame wellicht exemplarisch, want het lukte niet om een century op het scorebord te toveren. De totaalscore was wellicht 100+, maar dit kwam wel tot stand op basis van twee beurten. Tussendoor noteerde Day nog een misser en daarmee was zijn toernooi gedaan.
Waar O’Sullivan in de eerste ronde nog huishield, was dat in ronde twee zeker niet het geval. Jackson Page won slechts één frame, maar Day kon een beetje in de buurt blijven. Hij verloor de eerste twee sessies met 3-5, waardoor de derde sessie werd aangevangen op 10-6.
picture

WK snooker | Ronnie O’Sullivan getroffen door kick - reageert met diepe zucht op flinke misser!

O'Sulliven niet tevreden over keu

Lang duurde het niet voordat O’Sullivan de klus had geklaard, maar dus niet op basis van subliem spel. Het leek zelfs alsof ‘The Rocket’ er zelf ook een beetje gefrustreerd van raakte, want hij oogde zeker niet tevreden met zijn spel.
Eerder was O’Sullivan ook al niet geheel content met de tip van zijn keu. Het betere slijp- en schuurwerk kwam eraan te pas om de keu weer naar zijn smaak te maken. Wat een heleboel scheelde, is dat Day gewoon niet goed genoeg was om serieus druk te zetten op de partij.
picture

WK snooker | O'Sullivan slijpt en schuurt aan tip tijdens partij tegen Day

Halve finale O'Sullivan - Trump in de maak?

Er was voor O’Sullivan altijd een veilige marge, waardoor missers niet duur waren en zijn beste spel spelen ook niet nodig was. Wellicht wordt dat in de kwartfinale anders, als de winnaar wacht van de ontmoeting tussen Jack Lisowski en Stuart Bingham. Het valt nog niet te zeggen welke kant dat op valt.
Wel is het zo dat een halve finale tussen favoriet O’Sullivan en nummer twee Judd Trump nog maar één winstpartij van ons verwijderd is.
picture

WK snooker | Frustratie bij Ronnie O’Sullivan? Slechts vier frames voorsprong op Ryan Day

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie