Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Ronnie O’Sullivan na twee extra frames klaar met Page - boekt ruime overwinning

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 25/04/2024 om 15:04 GMT+2

Ronnie O’Sullivan heeft zoals verwacht slechts een kort vervolg gekend van zijn eersterondeparti op het WK snooker. De grote favoriet stond na de eerste sessie al met 8-1 voor en trok de partij in de tweede sessie vervolgens op simpele wijze definitief naar zich toe. O’Sullivan won de resterende twee frames waardoor er 10-1 op het bord verscheen.

O'Sullivan wint met 10-1

Foto: Eurosport

Met 10-1 komt de grootste overwinning bij de eerste schifting samen met Kyren Wilson op naam van O’Sullivan, die zo zijn favorietenrol nog maar eens dikker onderstreept. De arme Page noteerde in zijn ene gewonnen frame een century van maar liefst 142 en kan heus een potje snooker spelen.
Maar tegenstand bieden ten opzichte van O’Sullivan is weer een ander verhaal, zoals ook wel bleek. O’Sullivan pakte kort na de opkomst het eerste frame van de middag en op die manier kwam Page nog dichter met zijn rug tegen de muur te staan dan al het geval was.
picture

WK snooker | Foul and a miss! - Ronnie O’Sullivan eventjes klem gespeeld door Jackson Page

Page kan eliminatie niet lang rekken

Het was vervolgens aan Page om zijn eliminatie zo lang mogelijk te rekken, maar het bleef een ultrakorte sessie voor de fans in The Crucible. Die hadden na de laatste pot wel het geluk dat de scheidingswand snel omhoog ging om vervolgens mee te kijken bij David Gilbert vs Robert Milkins, het eerste duel uit ronde twee.
Zevenvoudig wereldkampioen O’Sullivan neemt het vanaf zondag op tegen Ryan Day met als inzet een plek in de kwartfinale.
picture

WK Snooker | Al dertig jaar op rij een century van O'Sullivan in de Crucible

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie