Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Soms bizar goed, bij vlagen vrij slecht – Ronnie O’Sullivan leidt toch tegen Ryan Day!

Matthijs Klerkx

Geupdate 28/04/2024 om 13:41 GMT+2

Zo goed als in zijn eerste ronde tegen Jackson Page was Ronnie O’Sullivan nog niet, maar de nummer een van de wereld gaat na de eerste sessie tegen Ryan Day toch met 5-3 aan de leiding. In de eerste twee frames zagen we een verbluffende zevenvoudig wereldkampioen, waarna de klad er wat in kwam. De Welshman liet de Brit leven, die na de onderbreking weer het voortouw nam.

WK Snooker | Soms bizar goed, bij vlagen vrij slecht – Ronnie O’Sullivan leidt toch tegen Ryan Day!

De laatste tweederondepartij die nog moest beginnen op het WK Snooker, was die tussen zevenvoudig wereldkampioen Ronnie O’Sullivan en Ryan Day, die zich in de eerste ronde ontdeed van Barry Hawkins.
De Welshman leek de wedstrijd aardig te beginnen, maar miste na twee keer rood gecombineerd met zwart een op het oog eenvoudige derde rode. The Rocket kwam aan tafel en liet meteen zien waarom hij zo succesvol was: via 123 punten en een Century Break speelde de Brit alles weg.
In het tweede frame leek de 48-jarige speler hard op weg naar een tweede break van meer dan 100, maar na 80 punten kwam er prompt een einde aan zijn reeks. Wel was de voorsprong binnen een mum van tijd verdubbeld.
picture

WK Snooker | Ronnie O'Sullivan opent tweede ronde tegen Ryan Day met Century Break

Day profiteert niet van dip O’Sullivan

Toen Day zijn tegenstander in het derde deel van dit duel na 35 punten opnieuw een kans gaf, leek het een eenzijdige boel te gaan worden. O’Sullivan hielp met een scrappy frame echter zijn tegenstander in het zadel en de nummer 18 van de wereld sloeg toe.
Niet veel later stond het bij het Mid Session Interval al 2-2; O’Sullivan was van zijn pluimen verloren en Day kwam er steeds beter in. Ook na de pauze leek dit het geval, ware het niet dat de Welshman een maakbare break na 37 punten in rook zag opgaan.
Een prachtige pot naar de middenpocket hielp de nummer één van de wereld weer in het zadel, waarna de laatste rode die langs de cushion lag prachtig in de gele hoek werd gewerkt. Een Total Clearance van 83 bracht O’Sullivan weer op voorsprong.
picture

WK Snooker | Toverbal helpt Ronnie O'Sullivan naar 3-2 voorsprong op Ryan Day

Day straft fouten O’Sullivan niet af

Een prachtige dubbel hielp O’Sullivan op gang in het zesde hoofdstuk en nadat Day een misser na 51 punten van de Brit niet afstrafte, kwam hij nog eens aan tafel om weer een voorsprong van twee frames bij elkaar te spelen.
Day was echter niet zinnens om met een grote achterstand richting de tweede sessie te gaan, die vanavond gepland staat. Hij strafte een fout van O’Sullivan genadeloos af en met een beauty van een split vanaf roze op twee rode ballen aan de korte band bij zwart, speelde hij zichzelf naar zijn eerste Century Break van dit duel: 115 punten rijgde de Welshman aaneen.
Na een prachtige rode miste O’Sullivan op groen om het laatste frame van de eerste sessie te openen. Een maakbare bal voor Day bleef achter, maar Dynamite was niet precies genoeg. De tafel die overbleef was een kolfje naar de hand van The Rocket, die zo met een 5-3 voorsprong richting de tweede sessie trok.
picture

WK Snooker | Ryan Day speelt fabelachtige split vanaf roze, maakt Century tegen Ronnie O'Sullivan

Welke wedstrijden zie je in de tweede ronde van het WK Snooker?

David Gilbert - Robert Milkins (16) | 13-4
Stephen Maguire - Shaun Murphy (8) | 13-9
Kyren Wilson (12) – Joe O’Connor | 6-2
John Higgins (13) - Mark Allen (4) | 4-4
Judd Trump (3) - Tom Ford (14) | 13-7
Jak Jones - Si Jiahui | 13-9
Jack Lisowski - Stuart Bingham | 3-5
Ryan Day - Ronnie O'Sullivan (2) | 3-5

Waar kijk je?

De eerste ronde is voorbij, maar je hebt nog steeds geen keus: alle ballen gaan nog steeds op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie