Eurosport

WK Sheffield | Amateur Cahill schakelt 'slappe' O'Sullivan uit

WK Sheffield | Amateur Cahill schakelt 'slappe' O'Sullivan uit
By Eurosport

The 23/04/2019 at 16:03Bijgewerkt The 01/05/2019 at 17:16

James Cahill heeft maandag voor een enorme verrassing gezorgd door de nummer 1 van de wereld en grote favoriet voor de eindzege Ronnie O'Sullivan uit te schakelen. De amateur uit Blackpool was met 10-8 te sterk voor The Rocket, die erg slap oogde. In de tweede ronde treft Cahill de Schot Steven Maguire die in een decider won van de Chinees Tian Pengfei.

Video - WK Snooker | Amateur Cahill schakelt 'slappe' O'Sullivan uit

01:04

Het moge duidelijk zijn dat dit de grootste zege is in de carrière van Cahill, al had de jonge Engelsman hiervoor al zeges geboekt op Ding Junhui (Uk Championship 2014) en Mark Selby (UK Championship 2018). Maar een zege op O'Sullivan, en vooral op het WK overtreft natuurlijk alles, en na afloop kon hij nog maar moeilijk beseffen wat hij gepresteerd had:

Video - WK Snooker | Reactie van James Cahill na zijn stunt tegen The Rocket

00:41

Voor O'Sullivan komt de uitschakeling volledig uit het niets. The Rocket won dit seizoen al vijf rankingtoernooien en was de torenhoge favoriet om de titel in Sheffield te grijpen. Niets bleek echter minder waar. O'Sullivan speelde slordig, moest heel vaak gapen en maakt constant verkeerde shotkeuzes. O'Sullivan gaf na afloop tekst en uitleg over zijn matige optreden:

Video - WK Sheffield | Reactie O'Sullivan na verlies in eerste ronde

00:30

Andere uitslagen van de eerste ronde:

Mark Selby - Zhao Xintong 10-7

Mark Davis - John Higgins 7-10

Shaun Murphy - Luo Honghao 10-0*

Anthony Mcgill - Ding Junhui 7-10

Steven Maguire - Tian Pengfei 10-9

Neil Robertson - Michael Georgiou 10-1

Gary Wilson - Luca Brecel 10-9

Martin Gould - Mark Williams 7-10

*Murphy zorgde voor de eerste whitewash in 27 jaar. In 1992 was er voor het laatst een whitewash op het WK, toen John Parrott met 10-0 won van 'Steady' Eddy Charlton, die toen al op leeftijd was.