Eurosport

WK Sheffield | Trump klasse apart in finale

WK Sheffield | Trump klasse apart in finale
By Eurosport

The 08/05/2019 at 10:28Bijgewerkt The 08/05/2019 at 10:35

Judd Trump heeft maandagavond op superieure wijze de wereldtitel in Sheffield veroverd. De Engelsman was in de finale een aantal maten te groot voor de Schot John Higgins, die nu drie finales op rij heeft verloren. Trump komt door zijn zege in een bijzonder rijtje: hij is de elfde speler die alle grote toernooien tenminste een keer heeft gewonnen.

Dat Trump wint is niet heel verwonderlijk. De 29-jarige Engelsman won in januari al de Masters en was vooral in de finale in bloedvorm. Elke kans was raak voor de man uit Bristol – hij produceerde een recordaantal van zeven centuries in de finale - en het is dan ook meer dan logisch dat Eurosport-commentatoren Dave Hendon en Joe Johnson na afloop vol lof waren over de nieuwe wereldkampioen

Daarmee zit het WK Snooker 2019 erop. Judd Trump zegeviert en is de elfde speler die elke Triple Crown (Masters, WK en UK Championship) heeft gewonnen. Ook is hij de eerste speler die meer dan 1 miljoen pond aan prijzengeld binnensleept in een seizoen. Het nieuwe snookerseizoen begint weer in juli, als het snookercircus zich verplaatst naar Letland voor de Riga Masters. Natuurlijk is Eurosport - The Home of Snooker - er dan ook weer bij.