Snowboarden
PyeongChang

Snowboarders Vaultier en Moioli met zege op zak naar Zuid-Korea

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Pierre Vaultier olympische presentatie

Foto: Getty Images

DoorEurosport
05/02/2018 om 09:27 | Bijgewerkt 05/02/2018 om 10:14

De Franse snowboardcrosser Pierre Vaultier heeft de laatste wereldbekerwedstrijd voor de Olympische Spelen gewonnen. In het Duitse Feldberg gleed de leider in het wereldbekerklassement in de tweede finale als eerste over de streep.

In een spannende race bleef de Fransman Michele Godino uit Italië maar achthonderdste van een seconde voor. De Duitsers Paul Berg en Martin Noerl streden voor eigen publiek voor de derde plek. Berg was iets sneller en troefde zijn landgenoot af.

Winnaar Vaultier was een dag eerder al tweede geworden. Die punten opgeteld bij de nummer één prestatie maakt hem de grote winnaar van het Feldberg World Cup weekend. Het is al de 22ste wereldbekerzege voor de Fransman. Hij geldt als een van de grote favorieten voor het goud in PyeongChang.

PyeongChang

Favoriet Schöffmann mist Spelen door blessure

30/01/2018 OM 10:02

Met Glenn de Blois en Karel van Goor had Nederland ook twee deelnemers in Feldberg. Beide talenten konden niet meestrijden om een plek in de finale. Karel van Goor bleef twee keer steken in de kwalificatieronde. Glenn de Blois mocht een keer zijn opwachting maken in het hoofdtoernooi en presteerde daar met een twaalfde plek prima.

Ongenaakbare Moioli

Bij de vrouwen besteeg de Italiaanse Michela Moioli op beide dagen de hoogste trede op het podium. In zowel de finale op zaterdag als die op zondag had de Italiaanse vooral concurrentie uit Frankrijk. Vijf van de zes opponenten waren Frans. De Françaises wisten echter geen vuist te maken tegen de kracht van Moioli.

InstagramMoioli instagramhttps://www.instagram.com/p/BeyX4O1Au8t/?taken-by=michela_moioliembedEmbed

De 22-jarige leider in het wereldbekerklassement is in topvorm. Bij de laatste zeven wereldbekerwedstrijden eindigde Moioli iedere keer op het podium. Vier keer won ze.

Het wereldbekerweekend in Feldberg was de laatste wedstrijd voor de Olympische Spelen in PyeongChang. Over tien dagen staat de snowboardcross voor de mannen op het programma. De vrouwen moeten een dagje langer wachten.

PyeongChang

Legende Anderson (42) in blakende vorm naar zesde Spelen

26/01/2018 OM 12:23
PyeongChang

Cheryl Maas: 'Nooit meer snowboarden...wie ben ik dan?'

24/01/2018 OM 10:36
Gerelateerde onderwerpen
SnowboardenPyeongChangPierre VaultierMichela Moioli
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel