Van der Mark startte vanaf de negende positie, maar passeerde al snel een aantal mannen voor hem. Terwijl Jonathan Rea en Alex Lowes streden om de koppositie bleef de Yamaha-coureur rustig in het spoor. Om vervolgens zes ronden voor het eind genadeloos toe te slaan.
Van der Mark ging aan kop en stond die in het resterende deel van de race niet meer af. Achter hem pakte de Turk Toprak Razgatlioglu verrassend zijn allereerste podiumplek. Regerend wereldkampioen Rea eindigde als derde.
Estoril
Superbikes | Ook derde race gaat tot het gaatje - Rea pakt Bautista in de laatste ronde
23/05/2022 OM 09:48
In extase
Zijn tweede Superbike-zege op rij bracht Van der Mark in extase. "Ik kan dit niet geloven. De winst van gisteren was al een droom die uitkwam. Ik dacht echt niet aan de dubbel."
De dubbele zege in Engeland levert Van der Mark 50 punten op in het WK-klassement. Hij bezet nu met 163 punten de derde plaats, achter de Britten Rea en Chaz Davies.
WK-stand
1. Jonathan Rea (GB) 245 punten
2. Chaz Davies (GB) 181 punten
3. Michael van der Mark (NED) 163 punten
Eurosport Player: altijd en overal live sport
De WK Superbikes is LIVE te zien op Eurosport 1 en/of de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Estoril
Superbikes | Ook derde race gaat tot het gaatje - Rea pakt Bautista in de laatste ronde
23/05/2022 OM 09:48
Estoril
Superbikes | Foutje kost Razgatlioglu voor tweede keer in laatste ronde Estoril overwinning
23/05/2022 OM 09:44