De Yamaha-coureur was uitzinnig van vreugde nadat hij als eerste over de streep kwam op het klassieke Engelse circuit. Nooit eerder won een Nederlandse rijder een race bij de Superbikes. Van der Mark was er een aantal keer dicht bij, maar slaagde er nooit in op de hoogste trede van het podium te geraken. Tot vandaag.
Van der Mark vertrok vanaf de zesde plaats, maar had al snel drie rijders voor hem ingehaald. Daarna zocht hij het juiste moment om Rea en Sykes voorbij te knallen. Dat lukte met nog negen rondes te gaan. Daarna gaf hij de leiding niet meer af en vierde zijn eerste World SBK-zege in drie seizoenen.
Estoril
Superbikes | Ook derde race gaat tot het gaatje - Rea pakt Bautista in de laatste ronde
23/05/2022 OM 09:48
"Rea en Sykes waren heel snel vandaag, maar ik voelde me vandaag heel goed. Ik wachtte tot ze een fout maakten en kon toen profiteren", aldus Van der Mark.
Nieuw: Roland Garros-abonnement
De 2e race in het WK Superbike is zondag vanaf 14:00 uur LIVE te zien op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Estoril
Superbikes | Ook derde race gaat tot het gaatje - Rea pakt Bautista in de laatste ronde
23/05/2022 OM 09:48
Estoril
Superbikes | Foutje kost Razgatlioglu voor tweede keer in laatste ronde Estoril overwinning
23/05/2022 OM 09:44