Van der Mark crasht op Imola; recordrace Rea

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/05/2018 om 15:17 GMT+2

Het raceweekend op het circuit van Imola is niet geworden waar Michael van der Mark vooraf van droomde. Na zijn zesde plaats op zaterdag, ging de Rotterdammer zondag in race 2 tegen de vlakte en bleef buiten de punten. Jonathan Rea was de grote winnaar van het weekend.

Jonathan Rea wint race 1 Imola

Rea kreeg de zege niet in de schoot geworpen. De Noord-Ier leverde een verbeten gevecht met Chaz Davies, maar kwam uiteindelijk toch weer als eerste over de meet.
Rea noteerde daarmee de 59e Superbike-zege uit zijn carrière en evenaarde het record van Carl Fogarty. Ook boekte hij voor de 17e keer een dubbelslag, hetgeen een uniek record betekent.
picture

Race 2 op Imola: laatste ronde

Crash Van der Mark en Melandri
Michael van der Mark, die zaterdag vanaf de 12e startpositie zijn motor toch nog naar plaats 6 wist te manoeuvreren, haalde ditmaal de finish niet. De Rotterdammer kwam in de tiende ronde in botsing met Marco Melandri. Beide coureurs moesten daarop de race staken.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!