Superbike

Van der Mark vol vertrouwen: 'Weer voor podium vechten'

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Alex Lowes, Michael van der Mark en Jonathan Rea in Brno

Foto: Getty Images

DoorEurosport
22/06/2018 om 16:27 | Bijgewerkt 22/06/2018 om 22:09

Normaal gesproken zijn de Kawasaki's van Jonathan Rea en Tom Sykes een maatje te groot. Net als de Ducati's van Marco Melandri en Chaz Davies. Desondanks boekte Michael van der Mark in dit historische jaar al twee overwinningen en vier podiumplekken in het WK-seizoen van de Superbikes.

De 25-jarige Rotterdammer met startnummer 60, de eerste en enige Nederlander die in de Superbike-klasse een race heeft gewonnen, doet volop mee om de hoofdprijzen. Ook dit weekend in Amerika, op het Laguna Seca-circuit. Na 14 van de 26 races prijkt zijn naam op de derde plaats in het WK-klassement, achter Rea en Davies. Die laatste heeft Van der Mark inmiddels vol in het vizier. Het verschil tussen hem en de Brit bedraagt slechts 9 punten.

Ik hou van het Laguna Seca-circuit. Vorig jaar waren mijn resultaten hier niet geweldig, maar dit jaar is de machine zoveel verbeterd.
Australië

WSBK Australië | Lowes blijft Rae nipt voor, vd Mark weer vierde in race 2

01/03/2020 OM 13:41

Het zal niemand verbazen dat het vertrouwen bij de Yamaha-coureur momenteel levensgroot is. Na zijn sensationele dubbelslag op Donington Park, waar Van der Mark zijn eerste zege in de WorldSBK een dag later nog eens extra glans gaf met een tweede overwinning, maakte hij in het Tsjechische Brno opnieuw een stabiele indruk.

Machine sneller dan ooit

De vierde (zaterdag) en tweede (zondag) klassering leverden hem wel opnieuw belangrijke punten op voor de WK-stand. Daarin bezet hij nu de derde plaats. Van der Mark is in zijn vierde seizoen eindelijk één van de grote mannen. Het talent komt tot wasdom, ook dankzij de YZF-R1 die sneller is dat ooit.

Daarom kijkt Van der Mark vol vertrouwen uit naar het raceweekend in Golden State Californië. Het 3-6 kilometer lange circuit in Monterey, met de Corkscrew (blinde chicane) als grootste uitdaging, leverde hem in de drie voorgaande jaren geen podiumplek op. Een vierde stek in 2016 was het beste resultaat.

'Harde werk betaalt zich uit'

"Toch hou ik van het Laguna Seca-circuit. Vorig jaar waren mijn resultaten hier niet geweldig, maar dit jaar is de machine zoveel verbeterd, zoals we de afgelopen paar ronden hebben kunnen zien. Dus ik heb wel vertrouwen dat we weer voor het podium kunnen vechten", aldus Van der Mark. "Ik geniet op dit moment echt van mijn motor. Het harde werk van het team betaalt zich uit."

WK-stand na 7 van de 13 ronden (14 van de 26 races):

  • 1. Jonathan Rea (GB) 270 punten
  • 2. Chaz Davies (GB) 205 punten
  • 3. Michael van der Mark (Ned) 196 punten
  • 4. Tom Sykes (GB) 179 punten
  • 5. Marco Melandri (Ita) 157 punten
  • 6. Alex Lowes (GB) 154 punten
  • 7. Javier Forés (Spa) 134 punten
  • 8. Toprak Razgatlioglu (Tur) 91 punten
  • 9. Lorenzo Savadori (Ita) 73 punten
  • 10. Leon Camier (GB) 72 punten

Eurosport Player: altijd en overal live sport

De World Superbike-races zijn zaterdag en zondag vanaf 22.45 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.

Australië

WSBK Australië | Jonathan Rea crasht in eerste race van het seizoen

29/02/2020 OM 08:20
Australië

WSBK Australië | Razgatioglu wint weergaloze eerste race, van der Mark vierde

29/02/2020 OM 05:50
Gerelateerde onderwerpen
Superbike
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel