Van der Mark kende een belabberde kwalificatie en begon daardoor vanaf de twaalfde startpositie. De Yamaha-coureur was ijzersterk weg en pakte in de eerste ronde meteen vier plaatsen winst. Zeven ronden voor het eind stoomde de Rotterdammer door naar plaats zes door op sublieme wijze Michael Ruben Rinaldi in te halen.
Onbedreigde winst Rea
Estoril
Superbikes | Ook derde race gaat tot het gaatje - Rea pakt Bautista in de laatste ronde
23/05/2022 OM 09:48
Het gat met de groep daarvoor was echter te groot om nog meer winst te boeken. Het podium zat er ditmaal dus niet in voor Van der Mark die drie weken geleden in Assen zijn beste raceweekend uit zijn Superbike-carrière beleefde met een tweede en derde plaats.
De winst in Imola ging naar de Brit Jonathan Rea. De leider in het WK-klassement was een klasse apart en pakte onbedreigde de 25 punten. Tom Sykes werd tweede, Marco Melandri derde.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De 8e etappe van de Giro d'Italia is zaterdag vanaf 13:15 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Estoril
Superbikes | Ook derde race gaat tot het gaatje - Rea pakt Bautista in de laatste ronde
23/05/2022 OM 09:48
Estoril
Superbikes | Foutje kost Razgatlioglu voor tweede keer in laatste ronde Estoril overwinning
23/05/2022 OM 09:44