Van der Mark zesde in race 1, Rea onaantastbaar in Imola

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/05/2018 om 13:55 GMT+2

De eerste race van het WK Superbike-weekend op het circuit van Imola heeft voor Michael van der Mark een zesde plaats opgeleverd. De Rotterdammer startte vanaf de twaalfde positie en werkte zich na een sterke start knap omhoog. Jonathan Rea won de race. Hij leidde van start tot finish.

Jonathan Rea of Great Britain and KAWASAKI RACING TEAM World Superbike heads down a straight during the 2018 Superbikes Italian Round on May 11, 2018 in Imola, Italy.

Van der Mark kende een belabberde kwalificatie en begon daardoor vanaf de twaalfde startpositie. De Yamaha-coureur was ijzersterk weg en pakte in de eerste ronde meteen vier plaatsen winst. Zeven ronden voor het eind stoomde de Rotterdammer door naar plaats zes door op sublieme wijze Michael Ruben Rinaldi in te halen.
Onbedreigde winst Rea
Het gat met de groep daarvoor was echter te groot om nog meer winst te boeken. Het podium zat er ditmaal dus niet in voor Van der Mark die drie weken geleden in Assen zijn beste raceweekend uit zijn Superbike-carrière beleefde met een tweede en derde plaats.
De winst in Imola ging naar de Brit Jonathan Rea. De leider in het WK-klassement was een klasse apart en pakte onbedreigde de 25 punten. Tom Sykes werd tweede, Marco Melandri derde.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De 8e etappe van de Giro d'Italia is zaterdag vanaf 13:15 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.