Het traditionele drieweekse evenement wordt dit jaar op één locatie afgewerkt in een luxeresort in de staat West-Virginia, waar een bubbel is gecreëerd om de veiligheid van spelers, staf en fans te waarborgen. Ex-nummer 23 van de wereld Collins heeft de regels overtreden, melden de organisatoren.
‘We hebben Danielle Collins weggestuurd voor het restant van het evenement, nadat zij de Covid-19 protocollen heeft overtreden, door het resort en de staat West-Virginia te verlaten.’

Collins aan service

Foto: Getty Images

Tennis
Tennis | Tallon Griekspoor breekt verrassend met coach Raemon Sluiter vanwege verschil in inzicht
2 UUR GELEDEN
Maatregelen
De maatregelen die de organisatie (wijselijk) heeft getroffen zijn buitengewoon streng. Gedurende het evenement, van 12 juli tot 2 augustus, worden de 52 tennissers en stafleden per ontmoeting door maximaal 500 fans vergezeld en regelmatig getest en gecontroleerd op temperatuur. Speciale reisroutes, mondmaskers, het gebrek aan ballenkinderen en lijnrechters dragen verder bij aan de veiligheid. Fysiek contact wordt afgeraden en social distancing gestimuleerd.
‘De protocollen gelden en zijn meermaals doorgespeeld om de gezondheid en veiligheid van onze spelers, coaches en staf te beschermen’, vervolgde de verklaring van de toernooileiding, die geen details verschafte over de precieze actie van Collins, de huidige nummer 51 van de wereld.
Opmerkelijk genoeg was Collins één van de grootste criticasters van Novak Djokovic, toen de Serviër zich druk maakte om de strenge maatregelen die gelden op de US Open dit jaar. De halve finaliste op de Australian Open in 2019 richtte zich via een lang bericht op haar Instagram pagina tot de nummer één van de wereld, die destijds aangaf dat spelen in New York met de toen aangekondigde maatregelen onmogelijk zou zijn.
Clijsters
Voordat Collins uit het evenement werd gezet, kwam de 26-jarige speelster onder anderen uit tegen Kim Clijsters. Evenals Grand Slamkampioenes Sofia Kenin en Sloane Stephens, verloor Collins van de Belgische, die in 2020 haar rentree in het proftennis heeft gemaakt en (in het verkorte World Team Tennis format) laat zien in indrukwekkende vorm te steken.
Voorafgaand aan de huidige editie van het evenement, dat sinds 1973 wordt gehouden, werd de Amerikaan Frances Tiafoe reeds geweerd, nadat hij positief had getest op het coronavirus.
Dimitrov & Coric hersteld
Grigor Dimitrov is inmiddels vrij van het coronavirus. De populaire Bulgaar, die als eerste deelnemer van de desastreus verlopen Adria Tour het coronavirus opgelopen bleek te hebben, is hersteld en bereidt zich in zijn woonplaats Monte Carlo voor op het Amerikaanse hardcourt…
Ook de Kroaat Borna Coric, een ander slachtoffer van de fel bekritiseerde Adria Tour, is gezond verklaard en heeft zijn training hervat…
Tennis
Tennis | Monfils slaat Australian Open over en richt zich volledig op Parijs 2024
EEN DAG GELEDEN
Tennis
Diriyah Tennis Cup | Kyrgios, Medvedev, prijzengeld - dit moet je weten over de Diriyah Tennis Cup
EEN DAG GELEDEN