Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Liveblog en speelschema dag 12 - Na Tsitsipas plaatst ook Djokovic zich voor de finale

Kevin van Nunen

Geupdate 27/01/2023 om 12:30 GMT+1

De finalisten bij de vrouwen zijn bekend en vrijdag is het de beurt aan de mannen. Novak Djokovic ligt tijdens de Australian Open nog altijd op koers voor zijn tiende titel, blijft dat zo en houdt hij kans op gelijke hoogte te komen met Rafael Nadal? Niet als het aan Tommy Paul ligt. Karen Khachanov en Stefanos Tsitsipas bepalen de eerste finalist. Kijk live op Eurosport en volg ons liveblog.

Novak Djokovic in actie tegen Tommy Paul

Foto: Getty Images

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de Australian Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Melbourne. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

Finale bekend: Djokovic - Tsitsipas!

Na Stefanos Tsitsipas is ook de tweede finalist bekend! Novak Djokovic laat ook in de derde set weinig heel van Tommy Paul en wint met 7-5, 6-1 en 6-2.
picture

AusOpen | Djokovic geeft Paul even hoop, maar plaatst zich alsnog simpel voor tiende finale

Djokovic dicht bij de finale

Weer een break voor Djokovic. Het is 3-0 in de derde set. Het duurt normaal gesproken niet lang meer of de winst is binnen voor de Serviër.

Paul levert weer service in

Paul loopt ook in de derde set achter de feiten aan. Hij wordt direct gebroken door Djokovic. Daarmee lijkt de Serviër het beslissend verschil te hebben gemaakt.

Djokovic leidt met 2-0 in sets

Geen problemen voor Novak Djokovic in de tweede set. Hij wint met 6-1 en staat met 2-0 voor.

Probleemloze tweede set

Djokovic is in deze fase van de partij duidelijk de betere. Hij breakt ook de tweede service van Paul en leidt nu met 4-0 in de tweede set.

Djokovic breakt ook in tweede set

Ook in de tweede set staat Djokovic een break voor. Direct bij de eerste service van Paul is het raak. Djokovic leidt met 2-0.

Djokovic wint de eerste set

Djokovic stelt orde op zaken. Hij houdt zijn eigen service en breakt daarna op het beslissende moment Paul. De eerste set is met 7-5 voor Djokovic.

Paul breakt Djokovic opnieuw

Djokovic laat zich opnieuw breaken door Paul op het moment dat hij serveert voor de set. Na een prachtige rally grijpt de Amerikaan op 30-40 zijn kans. Daarna houdt Paul zijn eigen service en is het weer 5-5.

Djokovic verspeelt setpoint

Djokovic breekt Paul opnieuw en mag op 5-1 serveren voor de eerste set. De Amerikaan krijgt een setpoint, maar weet deze niet te benutten. Paul breakt terug en brengt de stand in de eerste set op 5-2.

Paul vecht voor elke meter

Tommy Paul geeft zich niet zomaar gewonnen en vecht voor elke meter!

Djokovic zorgt direct voor een break

Oei, Tommy Paul loopt direct tegen een break achterstand aan. Waar de Amerikaan de kansen nalaat om de service van zijn tegenstander te breaken in de eerste game, is het een game later direct raak. Djokovic leidt met 2-0 in de eerste set.

Tweede halve finale is begonnen!

Novak Djokovic is begonnen aan zijn partij tegen Tommy Paul. Wie plaatst zich voor de finale tegen Stefanos Tsitsipas?

Tsitsipas is eerste finalist!

Nu maakt hij het wel overtuigend af. Tsitsipas komt al snel op 40-0 tijdens zijn servicebeurt voor de wedstrijd. Bij het tweede matchpoint is het raak!
picture

AusOpen | Stefanos Tsitsipas verslaat in vier sets Karen Khachanov en is eerste finalist

Tsitsipas ijzersterk op eigen service

Khachanov heeft niets te vertellen op de service van Tsitsipas. Hij wint voortdurend zijn eigen games en is met een 5-2 voorsprong heel dicht bij de overwinning.

Tsitsipas komt een break voor

Tsitsipas laat zich niet van de wijs brengen door de comeback van Khachanov. De Griek zorgt direct voor een break en komt bij een 2-1 voorsprong in sets op 2-0 in de vierde set.

Khachanov dwingt vierde set af

Stefanos Tsitsipas was heel dicht bij de overwinning, nadat hij de eerste twee sets met 7-6 en 6-4 had gewonnen. De Griek had in de tiebreak van de derde set twee matchpoints, maar zag Karen Khachanov zich terugvechten en alsnog de set pakken. Hierdoor spelen de heren nu een vierde set.

Achtergrond

Nadal leidt de eeuwige ranglijst van gewonnen Grand Slams dankzij de 22 majors die hij op zijn naam heeft geschreven, maar Djokovic is vastberaden om op gelijke hoogte te komen. Hij heeft nog één hobbel te nemen onderweg naar de finale en die hobbel wordt gevormd door Tommy Paul.
Het Amerikaanse tennis is bezig aan een revival en Paul gaat op jacht naar een plek in de eindstrijd. Dat wordt niet gemakkelijk tegen Djokovic, die de laatste partijen geen last meer lijkt te ondervinden van zijn hamstring en snel thuis was. Zowel tegen De Minaur als Rublev won hij in drie vlotte sets.
picture

AusOpen | Djokovic drijft Rublev tot wanhoop onderweg naar halve finale

Thuispubliek adopteert Tsitsipas

De halve finale tussen Khachanov en Tsitsipas lijkt op papier het spannend, al zijn er natuurlijk nooit garanties. Khachanov won al heel wat mooie prijzen in zijn loopbaan, maar een Grand Slam ontbreekt nog.
Tsitsipas hoopt zijn vierde halve finale eindelijk in winst om te zetten, zodat hij in Melbourne eens all the way kan gaan. Hij haalde al eens de finale van Roland Garros, maar voelt zich het meest op zijn gemak in Australië, waar hij ook de steun van het thuispubliek lijkt te hebben.
picture

AusOpen | Tsitsipas flirt na bereiken halve finale met actrice Margot Robbie

Speelschema en tijden dag 12 Australian Open

De eerste partijen op een baan starten om 01:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met Melbourne bedraagt overigens maar liefst 10 uur.
Rod Laver Arena
Mirza/Bopanna - Stefani/Matos - vanaf 02:00 uur
Khachanov (18) - Tsitsipas (3) - niet voor 04:30 uur
Djokovic (4) - Paul - niet voor 09:30 uur
Margaret Court Arena
Krejcikova/Siniakov – Kostyuk/Ruse - vanaf 02:00 uur
Aoyama/Shibahara (10) - Gauff/Pegula (2)
Court 8
De Groot/Van Koot (1) - Kamiji/Zhu (2) - vanaf 02:00 uur
Scheffers/Spaargaren - Hewett/Reid (2)
Schroder/Vink (1) - Ramphadi/Silva

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel