Lange tijd was Serena Williams de dominante vrouw in het damestennis en was de Amerikaanse favoriet overal waar ze verscheen. Nu dat niet meer het geval is, is er een machtsvacuüm ontstaan.
Volgens Henin kan op dit moment ieder van de acht overgebleven speelsters het toernooi winnen: ''Sommige speelsters, zoals Barty, Krejcikova en Keys zijn meer favoriet dan anderen, maar alles kan gebeuren.''

AusOpen | Cornet stunt tegen Halep en staat voor het eerst in de kwartfinale

Australian Open
AusOpen | "Wij Australiërs zijn ontzettend verwend" - Barty na gewonnen halve finale
27/01/2022 OM 14:13

Cornet

Het zal afhangen van de omstandigheden en de druk denkt Henin. Ashleigh Barty heeft het thuisvoordeel, maar dat hoeft volgens de Belgische niet per se een voordeel te zijn: ''Barty is misschien iets meer favoriet, maar ze moet omgaan met de druk van het thuispubliek."
"Op dit moment gelooft iedereen in zichzelf en kan iedereen het toernooi winnen. Je ziet het aan Alizé Cornet. Zij laat veel passie, enthousiasme en de wil om te winnen zien. Zij zegt nu van 'waarom zou ik niet kunnen winnen' en daar heeft ze gelijk in.''

WAAR KIJK JE?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Australian Open
AusOpen | Sam Schröder wint Australian Open 2022 na zege op legende
27/01/2022 OM 08:07
Australian Open
AusOpen | Sam Schröder wint Australian Open 2022 na zege op legende
27/01/2022 OM 08:06