Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | "Alle overgebleven vrouwen kunnen toernooi winnen" - Henin bespreekt kwartfinalisten

Tobias Kappelle

Geupdate 24/01/2022 om 18:28 GMT+1

Justine Henin ziet op dit moment geen uitgesproken favoriet voor de eindoverwinning op de Australian Open bij de vrouwen. De voormalig winnares van het toernooi ziet dat het vrouwentennis op dat gebied is veranderd: "Iedereen gelooft in zichzelf en iedereen kan winnen."

Justine Henin

Foto: Getty Images

Lange tijd was Serena Williams de dominante vrouw in het damestennis en was de Amerikaanse favoriet overal waar ze verscheen. Nu dat niet meer het geval is, is er een machtsvacuüm ontstaan.
Volgens Henin kan op dit moment ieder van de acht overgebleven speelsters het toernooi winnen: ''Sommige speelsters, zoals Barty, Krejcikova en Keys zijn meer favoriet dan anderen, maar alles kan gebeuren.''
picture

AusOpen | Cornet stunt tegen Halep en staat voor het eerst in de kwartfinale

Cornet

Het zal afhangen van de omstandigheden en de druk denkt Henin. Ashleigh Barty heeft het thuisvoordeel, maar dat hoeft volgens de Belgische niet per se een voordeel te zijn: ''Barty is misschien iets meer favoriet, maar ze moet omgaan met de druk van het thuispubliek."
"Op dit moment gelooft iedereen in zichzelf en kan iedereen het toernooi winnen. Je ziet het aan Alizé Cornet. Zij laat veel passie, enthousiasme en de wil om te winnen zien. Zij zegt nu van 'waarom zou ik niet kunnen winnen' en daar heeft ze gelijk in.''

WAAR KIJK JE?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie