Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Sam Schröder wint Australian Open 2022 na zege op legende

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/01/2022 om 10:20 GMT+1

Sam Schröder wint de Australian Open en verslaat in de finale een absolute legende in twee sets. 7-5 6-0. Schröder klopt de 15-voudig Grand Slamkampioen en Australiër van het jaar Dylan Alcott in diens afscheidswedstrijd. Voor Schröder is het zijn 2e Grand Slam zege.

AusOpen | Sam Schröder wint Australian Open 2022 na zege op legende

Beide spelers begonnen hun wedstrijd twijfelend. Zowel Alcott als Schröder verloren hun eerste servicegames. Op 4-4 breakte de thuisfavoriet de service van de Nederlander in een 24 punten durende game, waardoor hij voor de set kon serveren. De Limburger wist de set echter volledig om te draaien door daarna Alcott tweemaal te breaken en pakte zo de eerste set met 7-5.
Na de verloren eerste set was de koek op voor de Australische routinier. Schröder ging onbedreigd op weg naar zijn tweede Grand Slam-winst. Hij won de beslissende set met 6-0.

Waar kijk je?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie