Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Arantxa Rus weet te verrassen en hoeft nog niet naar huis

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/01/2020 om 12:56 GMT+1

Arantxa Rus was de eerste Nederlander die in actie kwam op de Australian Open. Haar wedstrijd was tegen Magda Linette. In de eerste set leek de Poolse net wat te sterkt te zijn voor Rus (6-1), maar ze bleef doorvechten. In de 2e set wist ze zich te herpakken en won de wedstrijd vervolgens met 6-3 en 6-4. Haar volgende tegenstander is Madison Keys.

Australian Open - Highlights Rus vs Linette

Foto: Eurosport

De hoogtepunten van de wedstrijd Arantxa Rus - Magda Linette. Rus zat aan het begin niet lekker in de wedstrijd. Ze stond vrij snel 4-0 achter en de eerste set was met 6-1 een flinke achterstand. Door wat foutjes van Linette kwam de Nederlandse steeds beter in haar spel en wist daardoor de wedstrijd naar zich toe te trekken en won uiteindelijk met 1-6 6-3 6-4.
picture

Arantxa Rus weet te verrassen en hoeft nog niet naar huis

Vervolgens sprak David Avakian namens Eurosport met Rus. De Nederlandse was tevreden meet haar partij ondanks wat schoonheidsfoutjes. Ook gaf ze toe dat het begin wat te snel ging voor haar.
picture

Australian Open | Rus: "Ik kwam heel snel 5-0 achter, maar bleef er in geloven."

Ook sprak David Avakian met met bondscoach Paul Haarhuis over de prestatie Rus. De Nederlander was vooral heel trots op zijn pupil. Het omzetten van de verliezende set in de eindoverwinning maakte indruk op de bondscoach.
picture

Australian Open | Haarhuis: "Ze begon te twijfelachtig."

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie