Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Arantxa Rus is er klaar voor

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 20/01/2020 om 15:14 GMT+1

Arantxa Rus heeft zich na een sportief gezien fantastisch jaar direct geplaatst voor de Australian Open. De nummer 93 van de WTA-Rankings heeft het één-en-ander omgegooid afgelopen jaar.

aranxta rus

Foto: Eurosport

Aranxta Rus is de eerste Nederlander die op de Australian Open in actie komt. Haar tegenstander is Magda Linette. De Poolse is als nummer 43 geplaatst. Het is de eerste keer dat de twee tegenover elkaar komen te staan. Het strijdplan moet dus nog gemaakt worden. Samen met haar trainer, Julián Alonso, gaat ze de speelstijl van Linette bekijken.
picture

Australian Open | Rus: "mijn basisniveau ligt gewoon een stuk hoger nu."

Rus heeft in 2019 haar beste seizoen ooit gespeeld. Na het veranderen van haar trainer en trainingsbasis, naar het zonnige Barcelona, heeft ze haar plek in de top 100 weer veroverd. Ze heeft in 2019 meer dan honderd wedstrijden gespeeld, waarvan ze er 78 gewonnen heeft. Dat zijn cijfers die ook door haar collega's worden opgemerkt.
picture

Australian Open | Rus: "Ik geloofde niet dat het zou gaan werken, maar toen kwamen de resultaten."

De winnares van de Australian Open voor jongeren van 2008 geeft aan dat haar basisniveau nog nooit zo hoog is geweest. De wedstrijd van Aranxta Rus is in de nacht van zondag op maandag Nederlandse tijd LIVE te bekijken op de Eurosport Player. Ze speelt in de ochtendsessie op court 10 na de wedstrijd tussen Safwat en Barrere.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie