Arantxa Rus heeft een fantastisch jaar achter de rug. Met 78 overwinningen en 10 ITF-titels op haar naam heeft ze zichzelf terug geknokt in de WTA top 100. Daardoor was de 29-jarige Nederlandse direct gekwalificeerd voor de Australian Open. Met een nieuwe Spaanse trainer en een trainingsbasis in Barcelona is haar basisniveau hoger dan ooit. Paul Haarhuis blikt vooruit op de kansen van Rus.

Australian Open | Haarhuis: "Rus moet zichzelf belonen door punten te pakken."

Maar niet alleen bij de dames is Nederland vertegenwoordigd. Na het wegvallen van Robin Haase uit de ATP top 100 kon Nederland zich alleen nog via het kwalificatietoernooi plaatsen. Nadat Haase had aangekondigd niet mee te doen met het kwalificatietoernooi kwam de druk dus o.a. op de schouders te liggen van Tallon Griekspoor. De 23-jarige Haarlemmer won zijn laatste kwalificatiewedstrijd van het jonge talent Lorenzo Musetti. In twee sets, 6-4 en 7-6 (8), was de Nederlander te sterk voor Italiaan. Bondscoach Paul Haarhuis blikt terug op het kwalificatietoernooi van de Nederlander en zijn kansen tegen zijn 1e tegenstander op het hoofdtoernooi, Taylor Fritz.
Australian Open
Roger Federer blikt terug op al zijn Australian Open titels
15/09/2022 OM 16:44

Australian Open | Haarhuis: "Griekspoor staat er meteen en speelt overtuigend."

Kiki Bertens, de hoogst geplaatste Nederlandse op de Australian Open. Met een 10e plek op de WTA-ranking wordt er veel van haar verwacht. Maar de voorbereiding van de 28-jarige Nederlandse is alles behalve ideaal. Ze had last van een achillespees blessure waarvan de ernst fluctueert. Maar ook moest ze in een trainingspotje opgeven vanwege pijn in haar rug. Haarhuis geeft ook toelichting over de situatie van Kiki.

Australian Open | Haarhuis: "Kiki is het jaar enorm goed begonnen."

Australian Open
Australian Open | Een overzicht van alle 100 overwinning van Federer in Melbourne
15/09/2022 OM 14:36
Australian Open
Australian Open | Federer komt niet binnen zonder accreditatie
15/09/2022 OM 14:14