Dag 4 | Hoogtepunten van de belangrijkste wedstrijden Australian Open 2020

Geupdate 23/01/2020 om 16:02 GMT+1

De belangrijkste hoogtepunten van de Australian Open 2020 gebundeld in één artikel. Kijk hier naar de mooiste games, spannendste sets en meest bijzondere punten.

Australian Open: Zverev steht in der nächsten Runde

Alexander Zverev - Egor Gerasimov

De Duitser Alexander Zverev heeft ten koste van Egor Gerasimov de volgende ronde bereikt. Zverev had de nodige moeite met de Wit-Rus, maar had aan drie sets genoeg (7-6, 6-4, 7-5). De Duitsers stond veel onder druk van de nummer 98 van de wereld, maar wist zich met prachtige punten toch zijn scores te behalen. In de derde ronde neemt Zverev het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Fernando Verdasco en Nikoloz Basilashvili.

Australian Open | Hoogtepunten Gerasimov - Zverev

Andrey Rublev - Yuichi Sugita

Andrey Rublev blijft maar winnen. De jonge Rus won in 2020 al twee ATP toernooi en dendert nu ook door op de Australian Open. De nummer 20 van de wereld won in de tweede ronde van de Japanner Yuichi Sugita met 6-2, 6-3, 7-6

Australian Open | Hoogtepunten Rublev - Sugita

Elise Mertens - Heather Watson

De Belg Elise Mertens mag nog even in Australië blijven. De nummer 16 van de wereld had in twee sets genoeg tegen de Britse Heathert Watson (6-3, 6-0). Mertens treft in de derde ronde de Amerikaanse Catherine Bellis.

Australian Open | Hoogtepunten Mertens - Watson

Gaël Monfils - Ivo Karlovic

Het kostte hem enige moeite, maar ook Gaël Monfils stroomt door naar de derde ronde. De Fransman speelde vier sets tegen de Kroaat Ivo Karlovic en won dit met 4-6, 7-6, 6-4, 7-5. Monfils treft in de volgende ronde de qualifier Ernests Gulbis uit Letland.

Australian Open | Hoogtepunten Monfils - Karlovic

Simona Halep - Harriet Dart

Simone Halep heeft de derde ronde bereikt. Waar het in de eerste set vrij gemakkelijk ging, had de Roemeense in de tweede set meer moeite met Dart. De Britse wist een matchpoint weg te werken en kwam zelfs terug tot 5-4. Halep trok het daarna alsnog over de streep en won met 6-2, 6-4.

Australian Open | Hoogtepunten Halep - Dart

John Isner - Alejandro Tabilo

John Isner is zonder al te veel moeite door naar de derde ronde van de Australian open. De boomlange tennisser sloeg zich met 32 aces naar een winst van 6-4, 6-3, 6-3. In de volgende ronde wacht voor Isner een confrontatie met Stan Wawrinka of Adreas Seppi.

Australian Open | Hoogtepunten Isner - Tabilo

Catherine Bellis / Markéta Vondroušová - Elise Mertens/Aryna Sabalenka

Twee overwinningen op een dag. Elise Mertens is het gelukt vandaag. Na haar overwinning op Heather Watson in het enkelspel vanmorgen won ze 's middags in het dubbelspel met haar dubbelpartner Aryna Sabalenka. Catherine Bellis en Markéta Vondroušová wonnen de eerste set, maar Mertens en Sabalenka trokken de wedstrijd overtuigend naar zich toe.

Australian Open | Hoogtepunten Bellis/Vondroušová - Mertens/Sabalenka

Nick Kyrgios - Gilles Simon

Het was weer een typische 'Kyrgios' wedstrijd tussen Simon en de Australiër, maar tussen de 'tweeners' door werd er ook goed getennist. De Fransman kon in de eerste twee sets het niveau van Kyrgios niet aan. In de derde set leek het erop dat Simon wat terug kon doen, maar de Australiër won de wedstrijd door de vierde set te pakken.

Australian Open | Hoogtepunten Kyrgios - Simon

Rafael Nadal - Federico Delbonis

Rafael Nadal doet wat er van hem verwacht wordt en verslaat Federico Delbonis. Met 6-3 7-6 en 6-1 maakt de als nummer één geplaatste spanjaard en een snel eind aan. Wel zat de schrik er even in toen Nadal een ballenmeisje raakte met een afzwaaier. Ze wist zich echter heel goed staande te houden en deed alsof er niks aan de hand was. Dat leverde haar een kus en de hoofdband van Nadal op.

Australian Open | Hoogtepunten Nadal - Delbonis

David Goffin - Pierre-Hugues Herbert

De wedstrijd tussen David Goffin en Pierre-Hugues Herbert was een uitputtingsslag. De vijfsetter begon overdag en naarmate het eind van de wedstrijd in zicht kwam waren de lampen nodig om het veld te verlichten. De Belg pakte snel een voorsprong met 6-1 en 6-4, maar de Fransman counterde met 6-4 6-1. Het was uiteindelijk Goffin die er met de winst vandoor ging met een 6-3 in de laatste set.

Australian Open | Hoogtepunten Goffin vs Herbert

Stanislas Wawrinka - Andreas Seppi

De vierde dag van de Australian Open stond in het teken van de vijfsetter. Stanislas Wawrinka had een zware kluif aan Andreas Seppi. De Italiaan wist de eerste en vierde set te winnen, maar het was uiteindelijk toch Wawrinka die er na 3 uur en 38 minuten met de winst vandoor ging.

Australian Open | Hoogtepunten Seppi - Wawrinka

Elina Svitolina - Lauren Davis

Elina Svitolina wint haar wedstrijd tegen Lauren Davis. De als nummer 5 geplaatste Ukraïnse was in twee sets te sterk voor de Amerikaanse (6-2 7-6). Het leek op een derde set aan te komen, maar Svitolina wist de 3-5 achterstand om te buigen in een 7-6 overwinning.