Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Djokovic vs Federer #50 - 10 feiten en cijfers

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 29/01/2020 om 19:28 GMT+1

Novak Djokovic en Roger Federer gaan in de halve finale van de Australian Open 2020 voor de 50ste keer de strijd met elkaar aan. De iconische rivaliteit van het duo krijgt een nieuw hoofdstuk, dat uiteraard live uitgezonden zal worden op Eurosport. 10 feiten en cijfers die horen bij de bijzondere jubileumeditie van het affiche...

Djoko

Foto: Eurosport

  • De winnaar van de wedstrijd zal voor de 8ste keer de finale bereiken van de Australian Open en zodoende een record vestigen.
  • Federer gaat proberen zijn 32ste Grand Slamfinale te halen en daarmee zijn eigen record uitbreiden. Djokovic gaat voor Grand Slamfinale nummer 26. Nadal is de nummer twee in dit verband met 27 finales op majors.
  • Djokovic en Federer staan voor de 17de keer tegenover elkaar op een Grand Slamtoernooi (record) en voor de 5de keer op de Australian Open (gedeeld record). Djokovic heeft 10 van de 16 Grand Slamontmoetingen gewonnen. 10 Grand Slamzeges op Federer is een record dat Djokovic deelt met Nadal. Op de Australian Open won Djokovic 3 van de 4 eerdere confrontaties met Federer. Djokovic leidt in onderlinge ontmoetingen met 26-23, maar Federer won hun laatste partij met 6-4 6-3 tijdens de ATP Finals in Londen eind 2019. Daarmee maakte hij een einde aan een reeks van 5 achtereenvolgende nederlagen tegen de Serviër. De laatste overwinning van Djokovic op Federer was de historische Wimbledonfinale van vorig jaar, toen Federer twee matchpoints op eigen service onbenut liet en met 13-12 in de vijfde set ten onder ging. De laatste Grand Slamoverwinning van Federer op Djokovic dateert van Wimbledon 2012 (halve finale).
  • Djokovic heeft 11 van zijn laatste 12 halve finales op Grand Slamtoernooien gewonnen. Sinds de US Open van 2014 is alleen Dominic Thiem erin geslaagd een halve finale op een Grand Slamtoernooi te winnen tegen Djokovic (Roland Garros 2019).
  • Djokovic is ongeslagen in zijn 7 halve finales en 7 finales in Melbourne.
  • Met 7 titels is de Australian Open het meest succesvolle Grand Slamtoernooi voor Djokovic en is hij recordkampioen. Federer heeft 6 keer gewonnen in Melbourne. Alleen Wimbledon won hij vaker (8).
  • Federer is recordhouder met 46 halve finales op Grand Slamtoernooien. Djokovic is de nummer twee met 37 stuks.
  • Winst tegen Federer zou een 100ste zege op een top5-speler betekenen voor Djokovic.
  • Met 38 jaar en 178 dagen kan Federer de oudste Australian Openfinalist worden in de geschiedenis van het proftijdperk in tennis (sinds 1968).
  • Federer staat in zijn 15de halve finale op een Grand Slamtoernooi en is daarmee recordhouder qua aantal halve finales bij een en dezelfde major.
Kijk de halve finale tussen Roger Federer en Novak Djokovic live op Eurosport en de Eurosport Player!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie