Op woensdag 15 januari 08.00 Nederlandse tijd begint de twee-en-een-half-uur durende AO Rally for Relief in de Rod Laver Arena en is live te bekijken op Eurosport 1 en de Eurosport Player.
Honderden bosbranden hebben al meer dan 10.3 milljoen hectare – een oppervlakte ter grootte van Zuid-Korea – verwoest waarbij 26 mensen en naar schatting 500 miljoen dieren zijn omgekomen. Ook zijn er meer dan 1000 huizen verloren gegaan.
Australian Open
Roger Federer blikt terug op al zijn Australian Open titels
15/09/2022 OM 16:44
Tennis Australia CEO en Australian Open Tournament director Craig Tiley: "Deze tennisevenementen creëren een kans om een bijdrage te leveren voor diegenen die het meest hulp nodig hebben. Het is hartverscheurend om de verwoestingen te zien die de bosbranden in het hele land aanrichten en om zoveel mensen en gemeenschappen te zien lijden. Wij vonden het van vitaal belang dat we al onze evenementen gedurende de zomer een betekenisvolle bijdrage te leveren om deze mensen en gemeenschappen te helpen hun leven weer op te bouwen. Het Aces for Bushfire Relief-initiatief biedt de tennisgemeenschap de kans om de diegenen die het hardst getroffen zijn te helpen.”
Ook Kiki Bertens heeft laten weten geld te doneren in de strijd tegen de Australische bosbranden. Voor elke ace die de Nederlandse slaat op het WTA-toernooi in Brisbane doneert ze 100 dollar.
Australian Open
Australian Open | Een overzicht van alle 100 overwinning van Federer in Melbourne
15/09/2022 OM 14:36
Australian Open
Australian Open | Federer komt niet binnen zonder accreditatie
15/09/2022 OM 14:14