Als onderdeel van de tienjarige overeenkomst zet Discovery alle kanalen, platformen en merken, waaronder Eurosport en streamingsdienst discovery+, in om de Australian Open naar een groter en breder publiek te brengen. Naast het bieden van toptennis gaat Discovery ook samenwerken met Tennis Australia voor een breed scala aan lifestyle- en entertainmentcontent om zo meer verhalen rond het toernooi te vertellen die verder gaan dan sport alleen.
Eurosport heeft ook de exclusieve rechten verworven op de voorbereidingstoernooien, waaronder het Adelaide International ATP-toernooi, voorafgaand aan de Australian Open in Melbourne. Dit toernooi wordt door de tennissers gebruikt om zich optimaal voor te bereiden op de Grand Slam.

Kijkcijferrecords

Australian Open
AusOpen | Vorig jaar besloot Kyrgios voor een partij nog om Djokovic belachelijk te maken
07/01/2022 OM 08:34
Dat de Australian Open erg populair is onder sportliefhebbers, tonen de kijkcijfers van de afgelopen jaren aan. Tijdens de editie van 2021 werden kijkcijferrecords verbroken, onder meer door de streamingsdienst van Eurosport en de Eurosport App, waarop de videostarts stegen met 36 procent ten opzichte van 2020.
Ook was er een stijging van 84 procent in het aantal bekeken minuten ten opzichte van 2020. Tevens was er een aanzienlijke stijging van het aantal unieke bezoekers voor de platformen tijdens de Australian Open (+61 procent versus 2020).
Discovery zendt momenteel de US Open live uit op Eurosport en discovery+.
Australian Open
AusOpen | Vorig jaar besloot Kyrgios voor een partij nog om Djokovic belachelijk te maken
07/01/2022 OM 08:34
Australian Open
Becker: 'Atleten die willen blijven sporten, moeten zich laten vaccineren'
01/11/2021 OM 11:02