Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open ook het komende decennium exclusief te zien bij Eurosport en discovery+

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 07/09/2021 om 10:44 GMT+2

Discovery Sports heeft overeenstemming bereikt met Tennis Australia om de Australian Open tot 2031 live en exclusief uit te zenden. De langetermijnovereenkomst, die in 2022 begint, omvat alle lineaire en digitale rechten en dat 25 jaar na de uitzending van de eerste Australian Open op Eurosport in 1995. Eurosport en discovery+ blijven dé plek om de eerste Grand Slam op de tenniskalender te volgen.

Ook de komende tien edities van de Australian Open zijn te zien op Eurosport en discovery+

Foto: Eurosport

Als onderdeel van de tienjarige overeenkomst zet Discovery alle kanalen, platformen en merken, waaronder Eurosport en streamingsdienst discovery+, in om de Australian Open naar een groter en breder publiek te brengen. Naast het bieden van toptennis gaat Discovery ook samenwerken met Tennis Australia voor een breed scala aan lifestyle- en entertainmentcontent om zo meer verhalen rond het toernooi te vertellen die verder gaan dan sport alleen.
Eurosport heeft ook de exclusieve rechten verworven op de voorbereidingstoernooien, waaronder het Adelaide International ATP-toernooi, voorafgaand aan de Australian Open in Melbourne. Dit toernooi wordt door de tennissers gebruikt om zich optimaal voor te bereiden op de Grand Slam.

Kijkcijferrecords

Dat de Australian Open erg populair is onder sportliefhebbers, tonen de kijkcijfers van de afgelopen jaren aan. Tijdens de editie van 2021 werden kijkcijferrecords verbroken, onder meer door de streamingsdienst van Eurosport en de Eurosport App, waarop de videostarts stegen met 36 procent ten opzichte van 2020.
Ook was er een stijging van 84 procent in het aantal bekeken minuten ten opzichte van 2020. Tevens was er een aanzienlijke stijging van het aantal unieke bezoekers voor de platformen tijdens de Australian Open (+61 procent versus 2020).
Discovery zendt momenteel de US Open live uit op Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie