De kwetsuur gaf Fritz de kans om terug te keren in de partij en de Amerikaan slaagde erin de stand gelijk te trekken. Gedurende het duel, om 23.30 uur lokale tijd, moesten de fans het stadion verlaten om op tijd thuis te kunnen zijn in verband met de naderende avondklok om middernacht. Na het vreemde tafereel wist de vechtjas Djokovic alsnog een manier te vinden om de vierde ronde te bereiken: 7-6 6-4 3-6 4-6 6-2. Gezien de bijzondere omstandigheden noemde de Serviër het achteraf één van zijn bijzonderste zeges ooit. Ook zei hij met zekerheid te weten dat hij een spierscheuring heeft opgelopen. Wordt vervolgd…

Highlights | Novak Djokovic - Taylor Fritz

Australian Open
AusOpen | Vorig jaar besloot Kyrgios voor een partij nog om Djokovic belachelijk te maken
07/01/2022 OM 08:34
Djokovic sprak met Mats Willander en Barbara Schett in de cube na zijn emotionele overwinning.

Djokovic "Ik kon helemaal niks meer, alleen serveren"

De Serviër voor de cameras van Eurosport:
Mentaal en emotioneel voel ik me natuurlijk geweldig. Het is een enorme opluchting om deze eruit te slepen in dit soort omstandigheden. Het was een unieke wedstrijd voor mij.
Dat is wat ik op de baan al zei en ik meen het echt. Het was absoluut een van de beste momenten die ik in mijn carrière heb gehad onder dit soort omstandigheden."
Het is duidelijk dat ik het niet echt wil hebben over de intensiteit of het niveau van de blessure en de pijn. Het zal er niet veel toe doen, want mensen begrijpen niet wat je doormaakt op het veld. Zoals het voelde, aan het begin van de derde set, toen ik mijn eerste medische time-out kreeg, was ik in mijn hoofd erg aan het discussiëren om de wedstrijd na twee games op te geven omdat ik niet kon bewegen. Ik kon niet draaien, ik kon niet retourneren. Het enige dat ik kon doen, is serveren en dat is wat me uit de problemen heeft gehaald. Ik sloeg twee eerste serves, ik wist dat mijn enige kans was als goed te serveren en druk uitoefenen op zijn servicegame, wat gebeurde. Wat er hier ook gebeurt, het werd beter in de vijfde en ik kon beginnen met spelen en een paar services retourneren. Dat heeft me duidelijk een paar cruciale breaks opgeleverd en ik ben hier heel erg trots op, maar tegelijkertijd maak ik me een beetje zorgen omdat ik niet weet wat er aan de hand is. Ik denk dat het een scheur is. Ik had dat rare gevoel bij een van de returns net voordat ik een medische time-out kreeg. Ik wist meteen dat er iets niet goed zat en het werd bevestigd door de fysio van de ATP. We gaan het zien, ik weet het niet - ik heb geen geweldige ervaring met spier scheuren en doorgaan in het toernooi, dus dat is iets dat op dit moment nog onzeker is, of ik op de baan ga staan over twee dagen. Hopelijk kan ik, als God het wil, spelen.

Geen toeschouwers de komende 5 dagen bij Australian Open

Van dit virus hoorden we natuurlijk het slechte nieuws vandaag, en we wisten dat een vijfdaagse lockdown om middernacht zou beginnen. Het is absoluut niet geweldig voor een publiek dat er echt bij wilde zijn en zich duidelijk vermaakte - en op bepaalde momenten zelfs een beetje te luid was. Het is een unieke ervaring om een ​​halve wedstrijd voor een publiek te spelen en daarna een halve wedstrijd zonder publiek - dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Ik hoop alleen dat ik, voor mijn eigen bestwil, zal kunnen spelen, en dat we omwille van het toernooi het publiek heel snel erbij kan hebben.
Australian Open
AusOpen | Vorig jaar besloot Kyrgios voor een partij nog om Djokovic belachelijk te maken
07/01/2022 OM 08:34
Australian Open
Becker: 'Atleten die willen blijven sporten, moeten zich laten vaccineren'
01/11/2021 OM 11:02