Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

IJzersterke Medvedev langs Tsitsipas naar finale

David Avakian

Geupdate 19/02/2021 om 12:22 GMT+1

De finale op de Australian Open 2021 gaat tussen Novak Djokovic en Daniil Medvedev. De Rus voegde zich op vrijdag bij de nummer één van de wereld en achtvoudig kampioen, door af te rekenen met Stefanos Tsitsipas in de halve finale: 6-4 6-2 7-5.

Highlights | Daniil Medvedev - Stefanos Tsitsipas

Op voorhand was Medvedev de favoriet om te winnen en de nummer vier van de wereld maakte de verwachtingen waar. Via de zege vergrootte hij zijn voorsprong in onderlinge ontmoetingen met de Griek tot 6-1 en verlengde hij zijn actieve winstreeks op de tour tot het waanzinnige aantal van 20 partijen, inclusief 12 (!) zeges op top10-spelers. Tsitsipas leek slechts het volgende slachtoffer.
Het vertrouwen dat Tsitsipas mogelijk had opgedaan in zijn heroïsche zege op Rafael Nadal in de kwartfinale werd vlot uit de weg geruimd door de ongenaakbare Medvedev. De Moskoviet troefde zijn rivaal, die de nodige vermoeidheidsverschijnselen toonde, op alle fronten af. Het publiek in de goedgevulde Rod Laver Arena was lange tijd getuige van een totale ontmanteling door Medvedev. Het publiek stond overigens massaal achter Tsitsipas, die de fans op een kleine opleving in de derde set na, weinig aanknopingspunten kon geven.
Medvedev kwam op zijn beurt de korte dip snel te boven en is overtuigend doorgedrongen tot zijn tweede Grand Slamfinale, nadat hij reeds de eindstrijd haalde op de US Open in 2019. Toen verloor hij in vijf sets van Nadal. Nu staat hij oog in oog met recordkampioen Djokovic.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie