Evans kende een perfecte voorbereiding op de wedstrijd tegen de Canadees. De Brit hoefde door een afzegging geen wedstrijd te spelen in de tweede ronde. Evans kon daardoor fit op de baan verschijnen.
Auger-Alissime domineerde alleen de wedstrijd en Evans kon niks uithalen tegen de halve finalist van de US Open. Binnen twee uur had de 21-jarige de wedstrijd beslist.

Sinner verliest set, maar houdt hoofd koel

Australian Open
AusOpen | Vijf conclusies na een sensationeel verlopen Australian Open
01/02/2022 OM 13:17
Ook Janik Sinner heeft de volgende ronde in Melbourne bereikt. De Italiaan die elfde staat op de plaatsingslijst schakelde de Japanner Taro Daniel uit. De qualifier was in de tweede ronde nog de kwelgeest geweest van ANdy Murray. Sinner moest een set laten aan de Japanner, maar kon daarna de wedstrijd naar zich toe slepen. 6-4 1-6 6-3 6-1.
Sinner bereikte nog nooit de vierde ronde van de Australian Open. Het Italiaanse toptalent kwam nooit verder dan de tweede ronde.

Bekijk hier de hoogtepunten van het duel tussen Sinner en Daniel

Waar kijk je?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Australian Open
AusOpen | "Trots dat ik hier onderdeel van ben" - Nadal over rivaliteit met Federer en Djokovic
01/02/2022 OM 12:35
Australian Open
AusOpen | "Iedereen had dit nodig" - Corretja extatisch na overwinning voor tennis
01/02/2022 OM 10:37