Gesprek met umpire

Het Australische enfant terrible ging aan het begin van de tweede set kort in gesprek met de scheidsrechter over de volgens hem gebrekkige testprocedure bij het toernooi: ''Ik weet zeker dat ik in de komende twee dagen positief test, ik zeg het je. Ik betaal een etentje met je als ik niet binnen drie dagen positief ben en anders betaal jij. Ik snap niet waarom niemand wordt getest. Ze laten spelers naar de baan komen na een zelftest in hun kamer. Kom op zeg, niet eens een officiële PCR-test.”
Tomic verloor de wedstrijd in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi kansloos van de Rus Roman Safioellin: 6-1, 6-4.
Australian Open
AusOpen | Preview mannen - Wie bestijgt de lege troon van Djokovic?
11 UUR GELEDEN

AusOpen | Djokovic bereidt zich in Rod Laver Arena ‘gewoon’ voor op verdedigen titel

Djokovic

Het is de zoveelste rel rondom de Australian Open en corona. Eerder werden een Tsjechische speelster en een scheidsrechter al naar huis gestuurd vanwege een onjuiste vaccinatiestatus en moest Novak Djokovic drie dagen lang in een hotel verblijven in afwachting van de rechtszaak over zijn eerder afgewezen visum. De nummer een van de wereld won de rechtszaak en traint sinds een paar dagen weer volop.

WAAR KIJK JE?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Australian Open
AusOpen | “Stilte zodra Djokovic de gym betrad” - Griekspoor vertelt over bizarre situatie
11 UUR GELEDEN
Australian Open
AusOpen | “Ik leg me neer bij vertrek uit Australië” - Teleurgestelde Djokovic reageert
12 UUR GELEDEN