Een ontmoeting met Barty leek in eerste instantie de grote uitdaging te vormen voor Osaka en die partij was ook niet ver weg meer, maar het affiche wordt toch anders. De thuisfavoriete neemt het niet op tegen de titelverdedigster, maar tegen de verrassende Anisimova.
Diezelfde Anisimova was in de eerste ronde nog te sterk voor Arianne Hartono. Ook toen kwam ze terug van een set (en een break) achterstand. De wederopstanding tegen Osaka kostte wel meer moeite, want de Japanse kreeg ook een kans om het af te maken. Dit cruciale moment deed zich voor op 4-5 in de derde set.

Hartono

Australian Open
AusOpen | Vijf conclusies na een sensationeel verlopen Australian Open
01/02/2022 OM 13:17
Als Anisimova in de vierde ronde opnieuw op achterstand komt, zal ze van nog betere huize moeten komen aangezien de tegenstand dan wordt verzorgd door Barty. De Australische ligt voorlopig echt uitstekend op koers om in Melbourne haar thuispubliek op moois te trakteren en wint keer op keer soepeltjes.

WAAR KIJK JE?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Australian Open
AusOpen | "Trots dat ik hier onderdeel van ben" - Nadal over rivaliteit met Federer en Djokovic
01/02/2022 OM 12:35
Australian Open
AusOpen | "Iedereen had dit nodig" - Corretja extatisch na overwinning voor tennis
01/02/2022 OM 10:37