Natuurlijk wil ik volgend jaar terugkomen, maar niet als ik dit seizoen te vaak zo speel als nu. Dit is voor mij een heel belangrijk jaar om meerdere redenen. Ik wil daarom goed presteren, vooral tijdens de grote toernooien, vertelde Murray na afloop.
Ik ben erg teleurgesteld en gefrustreerd. Dit is een heel vervelende nederlaag voor mij. Uitgeschakeld worden in de tweede ronde van een Grand Slam motiveert mij niet. Het zal echt beter moeten, vervolgde Murray.

AusOpen | Japanse qualifier maakt einde aan dromen Murray

Australian Open
AusOpen | Vijf conclusies na een sensationeel verlopen Australian Open
01/02/2022 OM 13:17

Fysieke problemen

De 34-jarige Schot sneuvelde in Melbourne voor de zevende keer op rij (in vijf jaar tijd) nog voor de kwartfinale van een Grand Slam. Dit komt mede door zijn fysieke problemen. Zo onderging hij al meerdere heupoperaties.
Inmiddels is de drievoudig Grand Slam-winnaar afgezakt naar plek 113 op de wereldranglijst. Voor deelname aan de Australian Open ontving hij een wildcard. In de aanloop naar het toernooi haalde Murray nog wel de finale van het ATP-toernooi in Sidney. Hierin was de Rus Aslan Karatsev te sterk.

AusOpen | Ronaldo-juichkreten in het publiek zijn niet aan Murray besteed

Verrassende winst

Daniel bereikte door de verrassende winst voor het eerst de derde ronde op een Grand Slam. De Japanse qualifier neemt het daarin op tegen de als elfde geplaatste Italiaan Jannik Sinner.

WAAR KIJK JE?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Australian Open
AusOpen | "Trots dat ik hier onderdeel van ben" - Nadal over rivaliteit met Federer en Djokovic
01/02/2022 OM 12:35
Australian Open
AusOpen | "Iedereen had dit nodig" - Corretja extatisch na overwinning voor tennis
01/02/2022 OM 10:37