Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | “Ik leg me neer bij vertrek uit Australië” - Teleurgestelde Djokovic reageert

Kevin van Nunen

Geupdate 16/01/2022 om 09:07 GMT+1

Novak Djokovic heeft zich neergelegd bij het besluit van de rechter om hem Australië uit te zetten. De nummer één van de wereld reageerde kort na de uitspraak en is uiteraard zeer teleurgesteld dat hij zijn titel bij de Australian Open niet kan verdedigen.

De strijd is gestreden en Djokovic legt zich neer bij de uitspraak

Foto: Getty Images

Drie rechters waren bij een nieuw hoger beroep unaniem van oordeel dat de Australische overheid in zijn recht staat om het visum van Djokovic in te trekken, simpelweg omdat hij niet aan de regels voldoet. De Serviër is niet gevaccineerd en ook zijn inreisformulieren klopten niet.
“Ik ga de komende periode rust nemen om te herstellen van de gebeurtenissen van de laatste dagen en daarna pas geef ik weer commentaar. De uitspraak om mijn visum definitief in te trekken, stelt mij zeer teleur”, aldus Djokovic via een verklaring vanuit Melbourne.
“Ik moet Australië helaas verlaten en kan niet meedoen aan de Australian Open. Ik leg me neer bij de uitspraak van de rechter en zal ook meewerken met de autoriteiten die overgaan tot mijn uitzetting uit Australië.”
picture

AusOpen | “Djokovic zet iedereen voor schut” - Tsitsipas voelt zich in de maling genomen

Bron van kracht

“Ik voel me er slecht bij dat ik de laatste weken volop in de schijnwerpers heb gestaan en hoopt dat de focus zich nu richt op de sport en het toernooi waar ik van hou. Ik wens de spelers, organisatie, officials, vrijwilligers en supporters het allerbeste voor de editie van 2022.”
“Tenslotte wil ik mijn familie, vrienden, supporters en al mijn Servische landgenoten bedanken voor de steun die ik heb volop gekregen. Jullie zijn voor mij een bron van kracht geweest.”
picture

AusOpen | Djokovic van boven - Serviër traint in aanloop naar jacht op tiende titel

WAAR KIJK JE?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie