Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | “****! Ik was zó nerveus” - Nadal over dubbele fout tijdens serveren voor historie

Kevin van Nunen

Geupdate 31/01/2022 om 10:20 GMT+1

Rafael Nadal mocht na ruim vijf uur niet alleen serveren voor de partij of winst van de Australian Open, maar ook voor een plekje in de geschiedenisboeken. De Spanjaard kreeg op 5-4 een kans om het af te maken, maar sloeg uitgerekend in die game een dubbele fout. Puur als gevolg van zenuwen kreeg hij nog wat extra overwerk.

Nummer 21 is een feit en dat gebeurde op de allermooiste manier denkbaar

Foto: Getty Images

“****! Ik was zó nerveus”, deed Nadal een ontboezeming in The Cube. De Spanjaard liet tegenstander Daniil Medvedev toch weer langszij komen, terwijl hij eventjes had mogen ruiken aan het schrijven van geschiedenis. Het bleek, gelukkig voor Nadal, slechts een kleine omweg onderweg naar historie, maar eventjes zag hij het niet meer zitten.
Nadal heeft namelijk een verleden in Melbourne, waar hij ondanks goede uitgangsposities in 2012 en 2017 toch de winst niet over de streep wist te trekken. “Ik zei tegen mezelf: oké, je levert je service in, het is niet erg om op zo’n moment nerveus te zijn en maak je niet druk om die dubbele fout, want dat kan gebeuren. Je moet blijven vechten.”
picture

AusOpen | Nadal schrijft na dik vijf uur tennis historie met winst 21ste Grand Slam

Fysiek gesloopt

“Ik bleef mezelf inprenten: het is niet erg om deze finale te verliezen, maar als je verliest, zorg dan in ieder geval dat je er alles aan hebt gedaan. Hij mag me verslaan, alleen mag ik het niet cadeau geven. Zelfs als ik fysiek gesloopt ben, moet ik doorgaan. Blijf strijden, blijf sterk!”
De boodschap van Nadal voor Nadal pakte goed uit, want eens te meer pakte hij een servicegame af van Medvedev om de wedstrijd daarna niet meer uit handen te geven. Hij maakte het in 7-5 alsnog af. Als eerste man sinds de toekijkende Rod Laver in 1960 won hij de finale van de Australian Open door een achterstand van twee sets ongedaan te maken.
picture

AusOpen | Kijk hier naar de hoogtepunten van de heroïsche finale tussen Nadal en Medvedev

Gevecht

Nadal: “Ik kan niet geloven dat het is gelukt om in de wedstrijd te blijven en na 5,5 uur nog steeds alles te kunnen geven. Vooral als je bedenkt wat voor periode ik achter de rug heb, met volop blessureleed en fysieke klachten.”

“Ik geloofde erin en bleef erin geloven. Dit was één van de meest emotionele wedstrijden uit mijn loopbaan. Vandaag was voor mij, maar ik kreeg het niet zomaar in handen. Ik moest ervoor strijden. Het was een gevecht.”
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie