Op de vraag hoe Tsitsipas de mens en atleet Medvedev van elkaar scheidt, antwoordt de Griek vrij ontwijkend. "Hij is een geweldige strijder. Hij rent als een marathonloper, die ook uren achter elkaar kunnen blijven rennen."
"Ik vraag mezelf wel eens af of dat iets is wat je je hele carrière kan volhouden. Als ik soms met andere spelers en Grand Slam-kampioenen praat, hoor ik dat het een enorme impact heeft op je lichaam. Daarentegen vind ik het wel ontzettend knap dat hij zoveel meters kan afleggen en dat hij zo ongelofelijk moeilijk te verslaan is."

AusOpen | Wow! Medvedev wint prachtige rally van 34 slagen

Australian Open
AusOpen | Vijf conclusies na een sensationeel verlopen Australian Open
01/02/2022 OM 13:17
Ik vraag mezelf wel eens af of dat iets is wat je je hele carrière kan volhouden

Vechtersmentaliteit

Tsitsipas verloor vanmiddag na vier sets van de Rus, en kwam in de vierde set juist op fysiek vlak tekort. Ondanks dat hij geen groot fan is van Medvedev, wat hij publiekelijk al een keer heeft aangegeven, heeft de Griek wel respect voor de vechtersmentaliteit van de nummer twee van de wereld. "Hij is één van de beste vechters op de tour, samen met Rafael Nadal. Hij verdient het om de titel te winnen."

WAAR TE BEKIJKEN

De finales zijn bekend! Zaterdag gaat de Amerikaanse Danielle Collins proberen om de 'Barty Party' te verstoren en een dag later is het de beurt aan Daniil Medvedev en Rafael Nadal om te bepalen wie de opvolger wordt van Novak Djokovic. Beide finales beginnen om 09:30 's ochtends en elk punt is - samen met de analyses uit de Cube - natuurlijk live te volgen op Eurosport 1 of via de streams van discovery+.
Australian Open
AusOpen | "Trots dat ik hier onderdeel van ben" - Nadal over rivaliteit met Federer en Djokovic
01/02/2022 OM 12:35
Australian Open
AusOpen | "Iedereen had dit nodig" - Corretja extatisch na overwinning voor tennis
01/02/2022 OM 10:37