Kyrgios sloeg na een eerste service van Kokkinakis een bal wat wild weg en terwijl een deel van het publiek weer eens ‘Siuuuu!’ riep, bleek er toch wel iets meer aan de hand dan dat. Blijkbaar was een jonge supporter geraakt door de bal die Kyrgios vanaf zijn netpositie wat wild had weggespeeld.
De Australiër voelde zich uiteraard direct schuldig en twijfelde eventjes wat te doen. Direct naar het jongetje toe om excuses te maken of…? Uiteindelijk werd de game niet eens afgemaakt en besloot Kyrgios de servicebeurt niet af te wachten om het goed te maken.

AusOpen | Geniet mee van alle hoogtepunten van de grote Kyrgios-show!

Australian Open
AusOpen | Vijf conclusies na een sensationeel verlopen Australian Open
01/02/2022 OM 13:17

Racket

Meer dan goed zelfs. Het jonge slachtoffertje kreeg een racket van Kyrgios overhandigd en daarmee waren de tranen snel gedroogd, terwijl ook de publiekslieveling niet meer kapot kon. Uiteindelijk waren er dus alleen maar winnaars, want stiekem waren de overige fans hartstikke jaloers op het souvenirtje dat met het jochie mee naar huis gaat.
Overigens wonnen Kyrgios en Kokkinakis de wedstrijd ook nog en doen ze inmiddels een serieuze gooi naar het winnen van de Grand Slam. Het Australische duo meldt zich na een gewonnen driesetter in de halve finale.

AusOpen | Siuuuu! Kyrgios pakt punt met tweener gevolgd door nonchalante winner

WAAR KIJK JE?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Australian Open
AusOpen | "Trots dat ik hier onderdeel van ben" - Nadal over rivaliteit met Federer en Djokovic
01/02/2022 OM 12:35
Australian Open
AusOpen | "Iedereen had dit nodig" - Corretja extatisch na overwinning voor tennis
01/02/2022 OM 10:37