Kyrgios behoort tot de meest kleurrijke en uitgesproken spelers van de ATP Tour en heeft misschien wel veel meer talent dan uit zijn resultaten blijkt. Gelukkig is hij goed gebekt en zorgt hij ook op die manier altijd nog voor vermaak. Ook nu is hij bijzonder eerlijk.
De kans bestaat namelijk dat Federer ontbreekt vanwege een knieblessure, Nadal door coronaperikelen sinds hij recent positief testte terwijl nog altijd niemand weet wat de status is van Djokovic. Als het kwartje drie keer verkeerd valt, is dat volgens Kyrgios rampzalig.

Scheldkannonades, trickshots en onderhandse services - de Nick Kyrgios show in Australie

Australian Open
Hoogtepunten De Groot - Van Koot - Australian Open Hoogtepunten
EEN UUR GELEDEN

Verschrikkelijk

“Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee hoe de situatie van Novak eruitziet en op basis waarvan hij wel of niet meedoet. Hopelijk heeft hij een fijne Kerst gehad en ik hoop dat hij nog lang blijft tennissen, want zoals ik eerder al wel eens heb gezegd: Federer, Nadal en Djokovic moeten we zo lang mogelijk zien te behouden”, aldus Kyrgios tegenover de krant Melbourne Age.
De Australiër is in het verleden behoorlijk kritisch geweest over Djokovic, maar kijkt nu naar het grotere plaatje. “Als ze Grote Drie ontbreekt, is dat verschrikkelijk. Het zou een absolute ramp betekenen. Het zou verschrikkelijk zijn voor de fanatieke supporters en iedereen die ook maar een beetje van tennis houdt.”
“Ja, natuurlijk krijgen spelers van de volgende generatie dan de kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Maar onderaan de streep hebben we de Grote Drie nodig, de sport heeft de Grote Drie nodig.”

US Open | Bezwete Kyrgios met umpire in discussie over handdoek en toiletbezoek

WAAR KIJK JE?

De Australian Open vindt van 17 januari tot en met 30 januari 2022 plaats en is te zien op Eurosport. Alle wedstrijden zijn live te volgen op discovery+.
Australian Open
Hoogtepunten Krejcikova/Siniakkova - Kudermetove/Mertens - Australian Open Hoogtepunten
2 UUR GELEDEN
Australian Open
Hoogtepunten Danilina/Haddad-Maia - Aoyama/Shibahara - Australian Open Hoogtepunten
3 UUR GELEDEN