“Ik vind Medvedev de te kloppen man door de manier waarop hij speelt” zegt Wilander in The Cube van Eurosport. “Hij is terughoudend als het moet en slaat toe als het kan. Je zult hem echt moeten verslaan, want hij gaat niet van zichzelf verliezen.”
“Hij heeft bovendien een geweldige instelling, tegen wie hij ook speelt. Hij begint voorzichtig een tweede Rafael Nadal te worden. Hij staat er altijd als het nodig is.”
Onverslaanbaar is Medvedev echter niet, denkt Wilander. “Nick Kyrgios zal in de tweede ronde geen probleem zijn. Maar met grof geweld kun je hem verslaan, zoals Alexander Zverev deed tijdens de ATP Finals.”
Australian Open
AusOpen | Vijf conclusies na een sensationeel verlopen Australian Open
01/02/2022 OM 13:17

AusOpen | Medvedev eenvoudig door naar tweede ronde

Motivatie

Medvedev won vorig jaar de US Open door in de finale Novak Djokovic te verslaan. “Ik denk dat je iets van je motivatie kunt verliezen als je een Grand Slam wint, afhankelijk van waar je staat in je carrière. Voor Medvedev kwam deze winst op een goed moment. Hij versloeg in de finale waarschijnlijk de beste speler aller tijden.”
Wilander denkt daarom dat de Rus de komende vier of vijf jaar gaat domineren. “Niet door drie of vier Grand Slams per jaar te winnen. Maar ik verwacht hem wel veel in halve finales en finales. En dan pak je vanzelf ook een paar titels.”

ATP Cup | Medvedev maakt dit knappe punt ondanks weggespeeld te worden door Berrettini

Nadal

Ook de voormalig Spaanse tennisser Alex Corretja ziet Medvedev als de favoriet voor de Australian Open. “Het is afwachten of Nadal zijn spel nog kan verbeteren. Daarom noem ik Medvedev en Zverev als de favorieten. Zverev vind ik ook sterk spelen, maar ik schat Medvedev net iets hoger in, omdat hij al een Grand Slam heeft gewonnen.”
Zelf noemt Medvedev Nadal als de favoriet. “Normaal gesproken zou ik zeggen dat de hoogst geplaatste speler ook de favoriet is. Dat zou ik dan dus zijn. Maar ik wijs toch naar Rafa, omdat hij al twintig Grand Slams achter zijn naam heeft staan.”

WAAR KIJK JE?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Australian Open
AusOpen | "Trots dat ik hier onderdeel van ben" - Nadal over rivaliteit met Federer en Djokovic
01/02/2022 OM 12:35
Australian Open
AusOpen | "Iedereen had dit nodig" - Corretja extatisch na overwinning voor tennis
01/02/2022 OM 10:37