Het gaat gelijk op tijdens de tweede halve finale in Melbourne, die de tegenstander van Rafael Nadal moet opleveren. Medvedev en Tsitsipas geven elkaar weinig toe en dus kunnen details de doorslag geven. Een van die details is het gedrag van de vader van Tsitsipas.
De Grieken zijn al vaker aangesproken op het onderlinge contact tijdens wedstrijden, met als gevolg diverse waarschuwingen wegens ongeoorloofd coachen. Wat Medvedev betreft was zo’n waarschuwing hier ook op zijn plaats geweest. Hij stoort zich kapot aan het gedrag van vader Tsitsipas.

AusOpen | Medvedev klaagt werkelijk overal over tijdens ouderwetse baaldag

Australian Open
AusOpen | Vijf conclusies na een sensationeel verlopen Australian Open
01/02/2022 OM 13:17

Vervelend kind

Dat liet Medvedev op zijn Medvedevs blijken, door tegen het einde van de tweede set volledig uit zijn dak te gaan. Hij ontplofte op een ongekende manier. De Rus schreeuwde tegen de umpire als een ouder die gek is gemaakt door een vervelend kind. Hij vond zelfs dat de umpire hem moest aankijken.
Wellicht was dit weer een van de psychologische spelletjes waar Medvedev om bekend staat, maar deze uitbarsting kon haast niet gespeeld zijn.

AusOpen | Mopperende Medvedev noemt tegenstander Cressy een ‘mazzelaar’

Excuses

Terugkijkend op het voorval was Medvedev niet bepaald gelukkig met zijn eigen woede-uitbarsting. “Ik heb altijd al snel spijt als ik weer een keertje boos ben geworden. Het is niet leuk. En ik weet dat alle umpires hun best doen om een wedstrijd eerlijk te laten verlopen.”
“Maar ja… weet je, als tennisser kun je niet gaan vechten met je vuisten. Je staat één tegen één. Ik heb groot respect voor tegenstanders die erin slagen om hun emoties verborgen te houden. Ik werk eraan, maar ik kan nog altijd erg emotioneel worden.”

Waar kijk je?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Australian Open
AusOpen | "Trots dat ik hier onderdeel van ben" - Nadal over rivaliteit met Federer en Djokovic
01/02/2022 OM 12:35
Australian Open
AusOpen | "Iedereen had dit nodig" - Corretja extatisch na overwinning voor tennis
01/02/2022 OM 10:37