Kyrgios is Kyrgios en zodra hij de baan betreedt krijg je niet alleen een tenniswedstrijd, maar een heuse show. Er is een reden dat de optredens van Kyrgios inmiddels de omschrijving ‘dierentuin’ hebben gekregen, niet in de laatste plaats van de man die de spotlights graag op zich heeft gericht.
Kyrgios en Kokkinakis waren al te sterk voor de als eerste geplaatsten Nikloa Mektic en Mate Pavic, waarna ook werd gewonnen (7-5 3-6 6-3) van Tim Pütz, die een koppel vormde met Michael Venus. De verliezers hebben met elkaar gemeen dat ze nogal slecht gaan op het gekkenhuis dat hoort bij een tegenstander als Kyrgios.

AusOpen | Geniet mee van alle hoogtepunten van de grote Kyrgios-show!

Australian Open
AusOpen | Vijf conclusies na een sensationeel verlopen Australian Open
01/02/2022 OM 13:17

Vechtpartij

De publieksspeler claimt dat minimaal één lid van de begeleidingsstaf van de Kroaten in de gym met hem op de vuist wilde, terwijl nu ook Venus een stevige duit in het zakje doet. “Het was alsof ik geen tenniswedstrijd speelde, maar in het circus was beland”, aldus de Nieuw-Zeelander tegenover tv-zender 1News.
“Tussen de punten door stonden Kyrgios en Kokkinakis het publiek flink op te hitsen. Ik vond dat niet helemaal oké. Je weet: als het andersom zou gebeuren, is Kyrgios de eerste om er een probleem van te maken. Hij ontplofte al een keertje. Maar als je na een wilde bal een kind in het publiek raakt en snel een racket geeft, ben je alsnog de grote held.”

AusOpen | Kyrgios raakt jongetje in het publiek en maakt het goed met een racket

Klein kind

Venus vervolgt: “Telkens als we gingen serveren, slingerde het publiek van alles naar ons hoofd. Over onszelf, over onze families. Ik begrijp nu wel waarom Kyrgios er altijd zo vroeg uitvliegt en nooit eens laat zien hoeveel talent hij nu echt heeft, want hij heeft het niveau van een tienjarige. Of zelfs nog lager.”

De Kiwi heeft het gevoel dat hij niet de enige is die zo denkt over Kyrgios. “Ik heb echt ontzettend veel berichten gehad, meer dan ooit tevoren. En in veel van die berichten delen mensen dat ze met een soort plaatsvervangende schaamte naar mijn partij zaten te kijken. Ze verontschuldigden zich voor het gedrag van het publiek. Kyrgios is nu eenmaal de held die wordt toegejuicht, dus hij komt overal mee weg, maar ik vind hem verschrikkelijk.”

AusOpen | Kyrgios en Kokkinakis maken weer volop reclame voor dubbelspeltennis

WAAR KIJK JE?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Australian Open
AusOpen | "Trots dat ik hier onderdeel van ben" - Nadal over rivaliteit met Federer en Djokovic
01/02/2022 OM 12:35
Australian Open
AusOpen | "Iedereen had dit nodig" - Corretja extatisch na overwinning voor tennis
01/02/2022 OM 10:37