Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | “Griekspoor is klaar voor de ATP-Tour” - Carreño Busta vol lof over tegenstander

Mathieu Hilgersom

Geupdate 19/01/2022 om 13:06 GMT+1

Pablo Carreño Busta is onder de indruk van het optreden van Tallon Griekspoor. De voormalig toptienspeler had vijf sets – 3-6 7-6(6) 6-7(3) 6-3 4-6 – nodig om de Nederlander te verslaan in de tweede ronde van de Australian Open.

Griekspoor moet het na de tweede ronde doen met slechts de complimenten

Foto: Getty Images

"Het was een heel moeilijke wedstrijd, vooral omdat hij goed speelde", verklaarde de Spanjaard tegenover de internationale pers. "Dat zie je vaker bij spelers die recent veel wedstrijden hebben gewonnen. Het maakt niet uit op welk niveau je dat doet. Het zorgt ervoor dat je een hoger niveau kunt halen dan anders."
Carreño Busta denkt dat Griekspoor sowieso de ATP-Tour aankan. "Hij is er klaar voor om dit soort wedstrijden tegen mij te spelen, maar ook tegen andere spelers op dit niveau."
picture

AusOpen | Griekspoor verliest bizar punt van tegenstander die om het net heen loopt

In de krampen

Ondanks de complimenten van zijn tegenstander was Griekspoor zelf niet tevreden, met name omdat hij fysiek niet kon brengen wat hij zou willen. "Ik baal ervan dat ik vanaf de eerste game van de derde set volledig in de krampen zit. Maar dat kan ook eigenlijk niet anders na de klotevoorbereiding die ik heb gehad."
Ik heb bijna niet kunnen trainen en heb maximaal anderhalf uur op de baan gestaan. En dan speelde ik nu 4 uur en 10 minuten in 35 graden, tegen een Spanjaard die niks weggaf, refereerde hij in het Algemeen Dagblad aan zijn teenblessure.
picture

AusOpen | Bekijk hier de hoogtepunten van Griekspoor in de tweede ronde

Einde aan een reeks

Met daarnaast een pijnlijke schouder kon de nummer 62 van de wereld niet het optimale rendement halen uit zijn service. “Ik sloeg lange tijd niet eens 50 procent van mijn eerste services in. Dat slaat nergens op. Ik moest het te vaak doen vanuit mijn tweede service en dan mag je tegen Carreño Busta aan de bak.”
Door de nederlaag komt er een einde aan een reeks van 29 wedstrijden zonder nederlaag. Griekspoor: “Daar heb ik geen moeite mee. Je speelt een Grand Slam en het moest wel heel gek lopen, wilde de reeks hier niet eindigen. Dat ik zo goed heb gespeeld en veel heb gewonnen is een ultieme luxe. Dat gebeurt misschien maar één keer in je carrière.”
picture

AusOpen | Griekspoor schiet uit startblokken op weg naar tweede ronde

WAAR KIJK JE?

De Australian Open wordt tussen 17 en 30 januari gespeeld op de banen van Melbourne Park en vormt een garantie voor toptennis. Het complete toernooi is twee weken lang dagelijks live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie