Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Nadal op koers voor 21e Grand Slam-titel na zege op Berrettini

Maurits ten Kate

Geupdate 28/01/2022 om 10:30 GMT+1

Rafael Nadal kan aanstaande zondag de eerste speler in tennisgeschiedenis worden met 21 Grand Slams op zijn naam. De Spanjaard is nog één zege verwijderd van die memorabele statistiek nadat hij zich vanochtend plaatste voor de finale van de Australian Open door af te rekenen met de Italiaan Matteo Berrettini.

AusOpen | Nadal op koers voor 21e grandslamtitel na zege op Berrettini

Breaks in openingsgame

De tactiek van de Spanjaard was in de eerste twee sets goed te zien. Hij bestookte de backhand van Berrettini met agressieve slagen en dat legde de Spanjaard geen windeieren. Hij brak de Italiaan in diens eerste servicegame van zowel de eerste als de tweede set en kwam op eigen service geen moment in de problemen.
picture

AusOpen | Grote vreugde bij Nadal na veiligstellen finaleplaats in vier sets

Berrettini komt erin

In de derde set kon Berrettini het wat beter bijhouden. Hij kreeg vat op de diepe spinballen van Nadal en op 4-3 kreeg de verliezend finalist van Wimbledon zijn eerste breekkansen van de wedstrijd, die hij ook meteen verzilverde. Hij serveerde de set daarna kalmpjes uit waardoor de wedstrijd eindelijk op gang leek te komen.

Nadal slaat toe na servicegeweld

Vanaf die break in de vierde set begon Berrettini ook fantastisch te serveren. De Italiaan, die op een grandslamtoernooi nog nooit van een top-10 speler heeft gewonnen, won maar liefst 23 punten op eigen service op rij; bijzondere prestatie tegen de altijd zo goed returnerende Nadal.
Toen de servicemotor echter iets haperde bij een 4-3 achterstand sloeg ‘Rafa’ direct toe. Hij brak naar 5-3, serveerde daarna de wedstrijd uit en plaatste zich zo voor de 29e grandslamfinale in zijn toch al imposante carrière. Na afloop van de partij werd het de Spanjaard even teveel.

Tsitsipas of Medvedev

Nadal gaat het in de finale opnemen tegen de Rus Daniil Medvedev of de Griek Stefanos Tsitsipas. De twee zijn op dit moment bezig aan hun halve finale, die live te volgen is op Eurosport 1 of via de streams van discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie