Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Liveblog en speelschema dag 2 - Hartono verliest, Djokovic en Zverev keren terug, geen Kyrgios

Kevin van Nunen

Geupdate 17/01/2023 om 14:26 GMT+1

Ook dag twee van de Australian Open wordt in het oranje afgetrapt. Dit keer is het de beurt aan Arianne Hartono, die het in de eerste ronde opneemt tegen Shelby Rogers. Berrettini – Murray is een heerlijk potje, Novak Djokovic keert ein-de-lijk terug in Melbourne, maar thuisfavoriet Nick Kyrgios ontbreekt. Bekijk het volledige speelschema van dag 2.

Djokovic maakt in Melbourne eindelijk weer zijn opwachting op de baan!

Foto: Imago

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de Australian Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Melbourne. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

Schema in de war door regen

Als gevolg van de regenval in Melbourne en het telkens van de baan moeten van de spelers loopt het schema nogal in de war. Kokkinakis en Fognini zijn al diverse keren van de baan gestapt om een droog heenkomen te zoeken. De order of play van dag 3 is nog altijd niet bekend en dat werkt op de zenuwen van Botic van de Zandschulp, die graag wil weten hoe laat hij de baan op moet tegen Tallon Griekspoor.

Eerste set Djokovic

Na 42 minuten spelen is de eerste set binnen voor Djokovic, die lekker staat te beuken. Ook Carballés Baena probeert de ballen zo hard mogelijk te raken, maar zoals zo vaak slaat de Serviër alles terug.

Djokovic!

Novak Djokovic is terug in Melbourne. De Servier neemt het op tegen Roberto Carballés Baena. Het Australische publiek is blij met de rentree van de negenvoudig eindwinnaar.
picture

AusOpen | Australisch publiek sluit Djokovic in het hart bij terugkeer op de baan

Over en uit

Zidanšek is op en kan geen vuist meer maken in de derde set. Jabeur walst over de Sloveense heen en gaat door naar de volgende ronde.

Jabeur geeft niet op

Ons Jabeur heeft geen zin in een derde set en breakt haar taaie, Sloveense opponent direct terug. Ze moet nu op 5-4 haar eigen service behouden om in de set te blijven.

Break Zidanšek

Het gaat gelijk op in de tweede set tussen Jabeur en Zidanšek, maar de Sloveense weet de nummer twee van de wereld nu eindelijk te breaken. Moet er een derde set aan te pas komen?

Drie setpoints

Jabeur toont veerkracht en overleeft drie setpoints tegen Zidanšek. Kan de Sloveense nog terugkomen?

Jabeur wordt direct gebroken

Een slecht begin voor de nummer twee van de wereld, Ons Jabeur. De Tunesische wordt direct gebroken door Tamara Zidansek.

Regen in Melbourne

Na de extreme hitte van eerder vandaag, begint het nu plots te regenen in Australië. De wedstrijden op de buitenbanen zijn daarom stilgelegd, de partijen in de overdekte arena's kunnen natuurlijk wel gewoon doorgaan.

Zverev ontsnapt

Alexander Zverev had het ongekend lastig tegen de Spaanse Juan Pablo Varillas (ATP-103), maar wint wel en mag zich gaan voorbereiden op de tweede ronde in Melbourne.

Rune eenvoudig door

De negentienjarige Holger Rune heeft zich in drie sets (6-2,6-3 en 6-4) eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde. De Deen was veel te sterk voor Filip Krajinovic (ATP-54). In de volgende ronde treft Rune de winnaar van de partij tussen Maxime Cressy en Albert Ramos-Viñolas.

Murray!

Vijf uur duurde deze slopende partij, maar Andy Murray pakt een van de mooiste overwinningen sinds zij comeback. Met een gelukje verzilvert hij zijn matchpoint en stuurt hij de veel hoger geplaatste Matteo Berrettini naar huis.

Gaat Murray het doen?

Andy Murray lijkt op weg naar een prachtige overwinning. De Schot staat met 5-0 voor in de beslissende tiebreak, kan Berrettini nog terugkomen?

Beslissende tiebreak

Beide heren geven niets weg op hun eigen tiebreak en dus moet een match-tiebreak (tot de tien) gaan beslissen wie deze slopende partij op zijn naam gaat schrijven.

Berrettini laat matchpoint liggen

Het blijft ongekend spannend in de laatste set tussen Berrettini en Murray. Op 5-4 kreeg de Italiaan een matchpoint, maar Murray weet die te overleven. We gaan ons opmaken voor een elfde set (5-5)!

Bizarre game Fritz

picture

AusOpen | Fritz gooit tempo erin en wint game in minder dan een minuut

Extreme hitte

Inmiddels zijn op deze tweede dag in Melbourne flink wat partijen uitgesteld wegens de extreme hitte. In de overdekte arena's kon wel gewoon door worden gespeeld.

Bloedstollende partij

Inmiddels zijn Matteo Berrettini en Andy Murray al een tijdje bezig met een fantastische partij in de Rod Laver Arena. Murray won de eerste twee sets overtuigend, maar de Italiaan knokt zich terug en wint de tiebreak van de vierde set. We gaan ons opmaken voor een zinderende vijfde en beslissende set.

Toeschouwer steelt handdoek

picture

AusOpen | Marino merkt dat handdoek wordt gestolen, umpire zet de achtervolging in

Rublev geen kind aan Thiem

Andrey Rublev tegen Dominic Thiem was een aantal jaar geleden een partij die je waarschijnlijk wat later in het toernooi zou verwachten, maar Thiem staat inmiddels nog maar net in de top 100 en dus komen de twee elkaar tegen in de eerste ronde. Rublev was daarin veel te sterk en wint in drie sets van de Oostenrijker.
picture

AusOpen | Thiem krijgt op weg terug geen cadeautje van Rublev in eerste ronde

Hartono komt tekort

Het is Arianne Hartono niet gelukt om de eerste ronde op de Australian Open te overleven. De Nederlandse qualifier kwam met 4-6, 3-6 net tekort tegen de Amerikaanse nummer 51 van de wereld, Shelby Rogers.
picture

AusOpen | Hartono in eerste ronde uitgeschakeld na nederlaag tegen Rogers in twee sets

Achtergrond

Nog voor de echte start van de Happy Slam waren er flink wat beteuterde gezichten te spotten op Melbourne Park. Dit was direct gevolg van de afmelding van Nick Kyrgios, die met een knieblessure kampt en geen mogelijkheid ziet om in actie te komen. De thuisfavoriet had niets liever gewild dan tennissen, maar het zit er gewoon echt niet in.
Ondanks de absentie van Kyrgios blijft er genoeg over om naar uit te kijken. Wat te denken van Arianne Hartono, die er Down Under opnieuw in is geslaagd om het hoofdschema te bereiken. Ook een partij als Matteo Berrettini - Andy Murray spreekt natuurlijk zeer tot de verbeelding. Nu al kan de conclusie worden getrokken dat Murray het bij de loting zeker niet heeft getroffen. Overleeft hij de eerste ronde?
picture

AusOpen | Bekijk hoogtepunten van showdown tussen Djokovic en Kyrgios, inclusief spel met kids

Jabeur en Djokovic

Hoe later het wordt in Melbourne en hoe meer Nederlandse tennisfans er wakker worden, des te mooier zijn de partijen die beginnen. Wat te denken van de ‘Minister of Happiness’ oftewel Ons Jabeur en Casper Ruud, die beiden als tweede zijn geplaatst? De rentree van Alexander Zverev hebben we dan al achter de rug.
Novak Djokovic vormt het sluitstuk en is de man naar wie iedereen uitkijkt. De Serviër won de Australian Open al negen keer en gaat, met een jaartje vertraging, alsnog voor zijn tiende hoofdprijs. Er bestaan wat zorgen om zijn hamstring, maar Djokovic stelde iedereen gerust en dus kijken we uit naar zijn ontvangst door het publiek in de Rod Laver Arena.
picture

AusOpen | Verwarring bij Nadal, ballenjongen brengt verkeerde racket terug

Speelschema en tijden dag 2 Australian Open

De eerste partijen op een baan starten om 01:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met Melbourne bedraagt overigens maar liefst 10 uur.
Rod Laver Arena
Sabalenka (5) - Martincova
Sebov - Garcia (4)
Berrettini (13) - Murray
Zidansek - Jabeur (2) - niet voor 09:00 uur
Carballes Baena - Djokovic (4)
Margaret Court Arena
Muguruza - Mertens (26)
Wang - Pliskova (30)
Varillas - Zverev (12)
Tomova - Bencic - niet voor 09:00 uur
Machac - Ruud (2)
John Cain Arena
Rublev (5) - Thiem
Fritz (8) - Basilashvili
Zanevska - Kudermetova (9)
Hsu - De Minaur (22) - niet voor 09:00 uur
Kia Arena
Kanepi (31) - Birrell
Krajinovic - Rune (9)
Kokkinakis - Fognini
Kasatkina (8) - Gracheva
1573 Arena
Dimitrov (27) - Karatsev
Kontaveit (16) - Grabher
Paolini - Samsonova (18)
Vukic - Holt - niet voor 06:00 uur
Court 3
Fernandez - Cornet
Wolf - Thompson
Tseng - Popyrin
Haddad Maia (14) - Parrizas Diaz
Court 5
Hartono - Rogers
Volynets - Rodina
Struff - Paul
Gasquet - Humbert
Court 6
Pavlyuchenkova - Giorgi
Jarry - Kecmanovic (26)
O’Connell - Brooksby
Riske-Amritjaj - Vandrousova
Court 7
Bagnis - Evans (25)
Purcell - Ruusuvuori
Stefanini - Maria
Stephens - Potapova
Court 8
Trevisan (21) - Schmiedlova
Carreno Busta (14) - Cachin
Martic - Golubic
Kuda - Safiullin
Court 12
Galan - Chardy
Cressy - Ramos-Vinolas
Sherif - Linette
Court 13
Bonaventure - Alexandrova (19)
Fruhvirtova - Fourlis
Goffin - Lokoli
Sousa - Bautista Agut (24)
Court 14
Bergs - Djere
Shelton - Zhang
Zhang (23) - Tig
Begu - Mandilik
Court 15
Bellucci - Bonzi
Vekic - Selekhmeteva
Bronzetti - Siegermund
Liu - Brengle
Court 16
Parry - Townsend
Davidovich Fokina - Bublik
Cirstea - Putintseva
Couacaud - Dellien
Court 17
Schwartzman (23) - Krutykh
Davis - Kovinic
Isner - Mannarino

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie