Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Paul wint Amerikaans onderonsje met Shelton en bereikt eerste halve finale in loopbaan

Maurits ten Kate

Geupdate 25/01/2023 om 15:33 GMT+1

Tommy Paul heeft het grootste Grand Slam-succes uit zijn carrière geboekt. De 25-jarige won het Amerikaanse onderonsje met Ben Shelton in de kwartfinales in vier sets en wordt de eerste Amerikaan in de halve finale in Melbourne sinds 2009. In de halve finale wacht nu de winnaar van het duel tussen negenvoudig winnaar Novak Djokovic en de Rus Andrey Rublev.

AusOpen | Paul wint Amerikaans onderonsje met Shelton en bereikt eerste halve finale in loopbaan

Het betekent het einde van een opmerkelijke run voor Shelton, die een jaar geleden nog buiten de top-500 stond en toentertijd voor het universiteitsteam van de Universiteit van Florida speelde. De 20-jarige had bovendien de VS nog nooit verlaten voor een ander toernooi.
Paul is de eerste Amerikaan die de halve finale van de Australian Open bereikt sinds Andy Roddick in 2009. Hij speelt vrijdag tegen negenvoudig Australian Open-kampioen Novak Djokovic.
"Dit is mijn eerste keer op dit veld en in de kwartfinales van een Slam", zei Paul na afloop. "Het is de eerste keer dat Shelton de Verenigde Staten verlaat, dus ik denk dat hij ook een goede trip heeft gehad.
"Het is ieders droom om het tweede weekend van een Slam te halen als ze beginnen met tennissen, dus ik kan niet geloven dat ik hier nu ben", aldus de kersverse halvefinalist.
picture

AusOpen | Paul reageert na winst in kwartfinale - "Droom om hier te staan"

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie