Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Swiatek worstelt, maar komt boven in lastige eerste ronde tegen Niemeier

Maurits ten Kate

Geupdate 16/01/2023 om 13:01 GMT+1

Het was absoluut geen makkie vandaag en bagels zaten er zeker niet in, maar Iga Siwatek is desondanks wel door naar de volgende ronde in Melbourne. De Poolse nummer een van de wereld had een lastige kluif aan de Duitse Julie Niemeier, die vorig jaar op Wimbledon nog de kwartfinale wist te bereiken.

AusOpen | Swiatek worstelt, maar komt boven in lastige eerste ronde tegen Niemeier

Dat de wedstrijd gelijk zou opgaan was al snel duidelijk. Niemeier kwam haar servicegames relatief eenvoudig door en ging uitstekend om met de harde groundstrokes van haar Poolse tegenstander. Tot aan 5-4 leek de eerste set af te stevenen op een tiebreak, totdat Swiatek haar klasse liet zien. Ze brak Niemeier op 5-4 en pakte daarmee de set.
Maar Niemeier gaf ondanks dit servlies niet op. Ze brak Swiatek in diens eerste servicegame en wist deze break lang vast te houden. Echter, net zoals in de eerste set gaf Niemeier op het moment dat het moest niet thuis. Ze liet zich in de game waarin ze serveerde voor de set overbluffen door de nummer een van de wereld. Op een 5-3 achterstand gaf Swiatek extra gas en daar kon Niemeier niet mee omgaan. Dankzij twee breaks besliste Swiatek de wedstrijd in haar voordeel.
"Het is geweldig om terug te zijn in Melbourne. Het publiek is hier lekker luidruchtig en daar houd ik van."
"Ik wist van onze ontmoeting op de US Open dat ze een geweldige service had en dat ze vanuit elke positie kan uithalen. De taak voor mij vandaag was om me op mezelf te focussen. Ik ben erg blij dat ik het zo is uitgepakt, want ik had het in fases erg lastig vandaag", aldus de Poolse.
picture

AusOpen | Swiatek opgelucht na zwaarbevochten zege - "Moest bij mezelf blijven"

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie