Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Van Rijthoven en Rus moeten via kwalificaties deelname hoofdtoernooi afdwingen

Menno Waebeke

Geupdate 08/12/2022 om 13:23 GMT+1

Tim van Rijthoven en Arantxa Rus zijn tijdens de Australian Open veroordeeld tot de kwalificiaties. Beide spelers staan niet hoog genoeg op de wereldranglijst om automatisch geplaatst te zijn voor het hoofdtoernooi in Australië. Rus heeft echter nog wel een kleine kans op een ontsnapping aan de voorrondes.

Van Rijthoven en Djokovic hadden een mooi onderonsje op Wimbledon.

Foto: Getty Images

Van Rijthoven staat ondanks zijn succesvolle doorbraak in 2022 slechts 114e op de wereldranglijst. De Nederlander won weliswaar het ATP-toernooi in Den Bosch en bereikte knap de vierde ronde op Wimbledon, maar zag die prestaties maar deels beloond worden met punten.
Aangezien er tijdens Wimbledon geen Russische tennissers mochten deelnemen werden tijdens dat toernooi geen punten uitgedeeld voor de ranking. Hierdoor bleef een reuzestap op diezelfde ranglijst dus uit voor Van Rijthoven en is hij in 2023 nog steeds veroordeeld tot de voorrondes.
picture

Wimbledon | Sprookje Van Rijthoven ten einde, hij gaat strijdend ten onder tegen Djokovic

Rus mag hopen

Ook Rus staat net niet hoog genoeg om direct gekwalificeerd te zijn voor het hoofdtoernooi in Melbourne. De 31-jarige speelster staat momenteel op plaats 102 op de wereldranglijst. De laagst, geplaatste vrouw die een direct ticket verdiende voor de Australian Open was de Belgische Ysaline Bonaventure, die op plek 95 staat.
Rus kan echter nog wel een sprankje hoop hebben op directe plaatsing. Mochten er een aantal spelers noodgedwongen afzeggen voor de eerste Grand Slam van het jaar, dan verdient ze alsnog het ticket.
Ook Gijs Brouwer moet in de voorrondes op zoek naar plaatsing voor het hoofdtoernooi. Hij staat op plek 156, maar verraste op de US Open vorig seizoen vriend en vijand door de kwalificatie te overleven en ook nog een ronde verder te komen in New York.
picture

US Open | Rus laat zege tegen Rodgers uit handen glippen en verlaat New York

Waar kijk je?

De Australian Open gaat maandag 16 januari van start in Melbourne, de voorrondes beginnen een week eerder. Tijdens de eerst Grand Slam van het jaar zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie