Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | 43-jarige Bopanna wint samen met partner Ebden eerste Grand Slam

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/01/2024 om 17:31 GMT+1

Rohan Bopanna en Matthew Ebden hebben de dubbelspeltitel op de Australian Open gewonnen. Het Australisch/Indiase duo was in twee sets te sterk voor het Italiaanse duo Vavassori/Bolelli. Voor de 43-jarige Bopanna, die maandag ook de nummer 1-positie op de wereldranglijst inneemt, is het zijn eerste Grand Slam-overwinning uit zijn lange carrière.

Australian Open | 43-jarige Bopanna wint samen met partner Ebden eerste Grand Slam

Dat de gehele wedstrijd gelijk opging, was een feit. In de eerste set waren er geen breaks te noteren, dus een tiebreak was een logisch gevolg. Die ging met 7-0 overtuigend naar Ebden en Bopanna.
Ook de tweede set was een gelijkopgaand. Het Italiaanse duo kwam bij een 4-3 voorsprong op 0-30, maar wist deze kleine kans niet te verzilveren. Op 5-5 waren het op de service van Bolelli ineens Bopanna en Ebden die op love braken, waarna Ebden de wedstrijd mocht uitserveren. Op het eerste matchpunt was het via een makkelijke smash van Bopanna direct raak.
picture

AusOpen | Hijikata en Kubler herhalen kunstje Kyrgios/Kokkinakis en winnen dubbelspeltitel

Weer een Australiër

Voor Bopanna, die in maart 44 wordt, is het zijn eerste zege op een Slam in 63 Grand Slams. Nog nooit is er een speler geweest die zoveel toernooien nodig had om een eerste Slam te winnen. Ook voor Ebden is het zijn eerste zege op een major.
Dankzij de zege gaat de titel nu voor het derde jaar op rij naar een Australiër. Vorig jaar waren Jason Kubler en Rinky Hijikata verrassend de beste in Melbourne. Het jaar daarvoor stalen Nick Kyrgios en Thanasi Kokkinakis de harten van het Australische publiek door tevens zo verrassend de winst te pakken.
picture

AusOpen | Kyrgios en Kokkinakis doen het ongelooflijke door het dubbelspel te winnen

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie