Tennis

Becker: Kyrgios een ‘rat’ voor aanval op Zverev

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

De Duitse tennislegende heeft de aanval geopend op de Australiër

Foto: Getty Images

DoorDavid Avakian
01/07/2020 om 13:15 | Bijgewerkt 01/07/2020 om 13:40

De coronapauze heeft nauwelijks tot rust geleid in de tenniswereld. Aan het begin van wat Wimbledon 2020 had moeten zijn, worden de spotlights opgeëist door Alexander Zverev, Nick Kyrgios en nu ook Boris Becker. De Duitse tennislegende heeft de aanval geopend op de Australiër, nadat hij via social media kritiek uitte op het gedrag van Zverev.

De rel werd geboren nadat een video verscheen van een feestende Zverev. De 23-jarige speler behoorde kortgeleden tot de deelnemers van de Adria Tour, waarbij veel spelers (o.a. Novak Djokovic) besmet raakten met het coronavirus. Hoewel Zverev negatief testte, verklaarde hij op doktersadvies toch in zelfquarantaine te gaan.

De genoemde video, geplaatst door de Duitse modeontwerper Philipp Plein, maakte echter duidelijk dat de nummer zeven van de wereld zich niet aan zijn woord heeft gehouden. Het leidde begrijpelijkerwijs tot boze reacties. Ook Kyrgios kon zijn frustratie niet onder stoelen of banken steken en plaatste een video waarin hij met felle bewoordingen uithaalde naar zijn ‘egoïstische’ collega. Deze aanval schoot in het verkeerde keelgat van Becker, die Kyrgios via Twitter een ‘rat’ noemde. Zoals verwacht kwam Kyrgios met een (aanvankelijk milde) reactie, alvorens de voormalig nummer één uit te maken voor een ‘donut’. Het conflict zette stevig door, via een reeks tweets…

Tennis

Vraagtekens rondom Australian Open 2021

06/08/2020 OM 14:06

Terwijl Becker en Kyrgios rollebollend over straat gaan, is het wachten op een officiële reactie vanuit het kamp van Zverev.

Tennis

US Open deelname Djokovic & Dimitrov nog niet zeker

06/08/2020 OM 10:26
Tennis

Titelverdediger Nadal laat US Open schieten

05/08/2020 OM 08:02
Gerelateerde onderwerpen
Tennis
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel