De rel werd geboren nadat een video verscheen van een feestende Zverev. De 23-jarige speler behoorde kortgeleden tot de deelnemers van de Adria Tour, waarbij veel spelers (o.a. Novak Djokovic) besmet raakten met het coronavirus. Hoewel Zverev negatief testte, verklaarde hij op doktersadvies toch in zelfquarantaine te gaan.
De genoemde video, geplaatst door de Duitse modeontwerper Philipp Plein, maakte echter duidelijk dat de nummer zeven van de wereld zich niet aan zijn woord heeft gehouden. Het leidde begrijpelijkerwijs tot boze reacties. Ook Kyrgios kon zijn frustratie niet onder stoelen of banken steken en plaatste een video waarin hij met felle bewoordingen uithaalde naar zijn ‘egoïstische’ collega. Deze aanval schoot in het verkeerde keelgat van Becker, die Kyrgios via Twitter een ‘rat’ noemde. Zoals verwacht kwam Kyrgios met een (aanvankelijk milde) reactie, alvorens de voormalig nummer één uit te maken voor een ‘donut’. Het conflict zette stevig door, via een reeks tweets…
Indian Wells
Indian Wells | Murray wint tegen Alcaraz game met onderhandse service
12/10/2021 OM 07:50
Terwijl Becker en Kyrgios rollebollend over straat gaan, is het wachten op een officiële reactie vanuit het kamp van Zverev.
Indian Wells
Indian Wells | Murray wint tegen Alcaraz game met onderhandse service
12/10/2021 OM 07:50
Laver Cup
Laver Cup | Dit zijn de vijf mooiste punten van enkele bijzondere partijen
27/09/2021 OM 07:46